Det tar tid att vara duktig

Men efteråt känns det väldigt bra. Det är ungefär som att träna. Det är ansträngande, man blir lite lagom utmattad, det tar tid – men när man sitter där efter att träningen är genomförd, då känner man att det varit värt besväret.

Jag lyckades komma ihåg att ta med påse när jag skulle handla ikväll. Jag glömde visserligen nätfruktpåsarna hemma, men det var åtminstone ett steg i rätt riktning.

I frukt&grönt-avdelningen var jag noga med att välja svenska alternativ. Det var bara bananer som slank ner som inte odlats i Sverige. Blev till och med lite sur över att se stora fina svenska zucchinis i hyllan – för i butiken jag handlade häromdagen fanns bara små utländska (om än ekologiska).

Eftersom jag suttit med listor kring ovalen i några timmar i dag kändes det naturligt att kolla på ursprunget på de varor jag skulle ha. Konstaterade att det mesta av det jag tittade på från Skånemejerier görs i Malmö (och det stämde att majoriteten av deras förpackningar har en blågul flagga för att visa att mjölken är svensk – men inte Åsens skånska lantmjölk (hoppas på svar från Skånemejerier i veckan)).

Behövde ägg, och det krångliga med dessa är att märkningen står på skalet, och inte alltid på förpackningen. Hittade storpacksägg från Perstorp (vilket hade varit okej rent avståndsmässigt) och några varianter från Nässjö (vilket känns på tok för långt bort). Bara för att sedan få jackpot. Ekologiska ägg från Lilla Oberöd på andra sidan Finjasjön!

Borta vid leverpastejen kollade jag på min gamla vanliga skånska pastej, bara för att upptäcka att den producerades i synnerligen oskånska Tranås. Det blev till att vända och vrida på de olika förpackningarna. En kom från Danmark och gick bort direkt, andra från norr om länsgränsen. Sedan blev det jackpot igen! Leverpastej från precis andra sidan av riksväg 21, praktiskt taget på promenadavstånd från centrala Hässleholm.

Visst tog det tid. Visst var det lite bökigt att jämföra nummer i ovalerna med nummer på Livsmedelsverkets hemsida. Men nog var det värt besväret.

Kan knappt bärga mig till morgondagens frukost.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s