App app app, nu kan du skada dig var du vill

Om du larmar via appen får SOS automatiskt koordinaterna till var du befinner dig. Foto: SOS Alarm/Pressbild

När jag gick min andra Hovdalaled lyckades jag trampa snett på en fårstig en och en halv kilometer från Hovdala slott. Jag bet ihop och beslutade mig för att det inte var någon fara och att jag nog bara var en fjomp. Men när jag låg i gräset och kände efter om jag var allvarligt skadad eller ej så reflekterade jag över riskerna att vandra själv.

Om du går och skadar dig, och gör det ordentligt, är risken att du inte lyckas ta dig från platsen själv. Och är du ute på en för dig okänd led är det stor risk att du inte heller kan uppge position för var du befinner dig.

Det problemet är nu löst. Men SOS Alarms nya app skickas nämligen dina koordinater automatiskt till larmoperatören, så länge du ringer genom appen. Dessutom kan du via den ta emot information om olyckor som sker i närheten, samt ta emot VMA (viktigt meddelande till allmänheten) för det område där du befinner dig.

Nedladdning av appen:
iPhone/App Store
Android/Google Play

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s