Tomater, tomater, tomater

Den dag jag har en massa tomater över, då ska jag försöka komma ihåg att jag en gång i tiden skrev ett blogginlägg och hänvisade till någon annans blogginlägg…
Foto: Couleur/Pixabay

När jag funderade över hur pass klimatsmart lasagne det skulle gå att göra började jag googla på hur man gör egna krossade tomater. Krossade tomater låter ju faktiskt inte som raketforskning.

Det fina med att få en idé är att någon annan sannolikt fått samma idé långt tidigare, provat, förfinat, och skrivit om det på nätet. Förmodligen handlar det dessutom om en person som vet vad den sysslar med och inte någon ”visst borde man kunna göra egna krossade tomater”-individ (läs: undertecknad).

Snabbt hamnade jag på matgeek.se (som inte verkar uppdaterats sedan december 2017), och ett fem år gammalt inlägg om vad man kan göra om man har alltför mycket tomater. Här finns inte bara hur man gör egna krossade tomater, utan också recept på tomatsås, länkar till egen tomatpuré och soltorkade tomater, gazpacho och hur man (rostar och) konserverar dem. Gå in och kolla! Jag kände att det började vattnas i munnen bara av att läsa. Då är jag allt annat än en matfantast, och när det handlar om recept backar jag gärna undan när jag känner att det blir för många ingredienser eller moment. Men i det här fallet kändes det helt klart överkomligt.

Tyvärr har jag inget överflöd av tomater att experimentera med (vilket kanske är lika bra eftersom såväl kyl som frys är underdimensionerade sett till mina visioner). När jag flyttade till lägenheten var det inte läge att börja plantera tomater på balkongen. Och när jag och min ex-fru hade hus så hade vi visserligen ett stort grönsaksland, men alla tomatplantor som jag drev upp i skrubben och dog omedelbart bort så fort jag satte ut dem.

Men den dag som jag har en massa tomater (eller har tid att göra egna krossade tomater till lasagnen), då ska jag försöka minnas att jag en gång i tiden skrivit ett blogginlägg med länkar till ett annat blogginlägg. Eller så får jag helt enkelt googla.

En reaktion till “Tomater, tomater, tomater

  1. Om jag minns rätt så bjöd jag dig en gång på laxlasagne som även innehöll spenat. Har för mig att din respons var att du varken brukade tycka om lasagne, lax eller spenat men att du faktiskt tyckte om kombinationen. Hur klimatsmart det är får du själv ta reda på, men vill du så har jag nog kvar receptet. Kram Tesse

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s