Min egen lilla dunge

Syskonträd, döpta efter syskon. Och planterade drygt en meter från varande.
Foto: treedom.org

Jag har skrivit om Göingeskogen tidigare. Det är en ytterst löst sammansatt skog, bestående av träd planterade via sajten treedom.org. Mitt tidigare inlägg går att läsa här, men jag tänkt nu göra en kort uppdatering om läget.

Göingeskogen består i skrivande stund av 22 träd. 18 av dem har jag i min ägo, tre har planterats och givits bort av mig (det senaste till lillsyrran som fyllde 30 häromdagen, ni vet hon som hjälper mig att hämta min reko-mat). Och ett har samma lillsyrra planterat på egen hand (heja!).

Nu är ju inte träden så roliga precis vid planteringen. Då får du mest informationen att det nu finns en planta i en ”barnkammare” (försöker hitta en bättre översättning, i en plantskola kanske?). Lite senare brukar det komma ett gruppfoto på ditt träd och en massa andra. Men det är först när plantan förflyttas från plantskolan som det blir roligt. Först kommer koordinater för var trädet fått slå rot. Då går det till exempel att se vilka träd man har som grannar.

Lite senare dyker det också upp bilder på hur de enskilda plantorna ser ut. Än så länge har jag fem bilder att dela med mig av. Ytterligare två träd i skogen (som inte är mina) har planterats ut och fotograferats.

Det går att döpa träden själv. När jag startade Göingeskogen och köpte ett ”startkit” på fem träd ingick bland annat två kakaoträd. Och eftersom jag har två barn kändes det naturligt att döpa träden efter barnen, Eddie och Saga. Extra roligt tycker jag nu det är att dessa träd planterats ut i Kamerun, och att de har varandra som närmsta grannar, 1.20 meter ifrån varandra. Jag hoppas ju att barnen ska följas åt i livet, och då passar det bra att träden också gör det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s