Söndagens skördefest – och jag insåg precis vad jag missar

I bland blir man lite extra bitter över saker man går miste om på grund av att det är jobbhelg. Mitt schema innebär var tredje helg på jobbet. Varannan av dessa gånger jobbar jag dag, varannan kväll. Kommande helg är ett sådant tillfälle när jag jobbar dag, 7-15 närmare bestämt. Och söndagen hade jag annars väldigt gärna tagit en sväng till Hovdala. Och denna gång inte för att vandra.

Tog faktiskt med mig barnen ut till Hovdala nu under söndagen. Det var visserligen blåsigt och regnet hängde i luften, men att bara sitta inomhus under pappaveckans sista dag är knappast någon höjdare. Dotterns solhatt (nej, inte väder för den, men hon insisterade) blåste visserligen av två gånger så att jag fick jaga efter, men vi hade en mysig halvtimme där vi gick och tittade på blommor, träd och odlingar.

På väg tillbaka till bilen såg jag skylten om söndagens skördefest. Hade visserligen sett en banner med datumet på Hovdalas hemsida, men inte fördjupat mig mer i det då. Men nu förstår jag vad det är jag går miste om nästa söndag, eftersom denna skördefest pågår 11-16.

Jag tänker inte rabbla upp allting här eftersom det går lika bra att läsa här, men den som gillar närproducerat och lokalt hantverk lär ha att titta på. Inträdet är gratis, men parkeringen kostar en Astrid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s