Orimligt pepp på helgen

Bytte barnhelg. Samtidigt är det flickvännens barnhelg. Och plötsligt breder helgen ut sig som ett vitt ark av A2-format. Skriande tomt och innehållslöst, men jag tror nog att jag vet hur jag ska råda bot på tomheten. Och inte enbart genom att sitta och titta på friidrotts-VM (även om det givetvis kommer att vara ett icke obetydligt inslag).

En aktivitet som jag vet är bra att ta tag i, men som jag känner mig begränsat entusiastisk inför, är att röja i alla lådorna på vinden, städa lägenheten, och få lite bättre ordning i garderoberna så att inte barnens vinterkläder måste ligga kvar i stora påsar. Dessutom är det, fem månader efter inflytt, helt klart läge att titta över barnens garderober med deras vanliga kläder. Dels för att det (framför allt i dotterns lådor) blivit ganska blandat när det gäller vad som ligger i vilken hög. Dels för att det är dags att rensa ut lite små storlekar samt plocka undan klänningar och kjolar för i år – även om jag misstänker att dottern misstycker.

Men lite roligt ska jag väl hinna ha? Eller vad sägs om detta:
• Inleda lördagen med en härlig omgång på gymmet. Tänker mig uppvärmning på crosstrainern i 15-20 minuter, och sedan en mil i stakmaskinen. Jag vet att det går om jag bara har någon intressant podd i lurarna.
• Därefter en eftermiddag i Laholm för att se på en betydelselös division 3-match i fotboll mellan kvalklara Laholm och seriesegrande Varbergs GIF. Matchen gäller absolut ingenting (mer än att Laholm ska försöka hålla tempot uppe inför kvalet, samtidigt som man inte tappar viktiga spelare). Men när det nu plötsligt dyker upp en möjlighet att se LFK, som jag ju följt i många år i jobbet, då gäller det att nappa. Med lite tur hamnar de i samma serie som något av (eller helst båda) Hässleholmslagen vid ett avancemang.
• Söndagen går sannolikt i vandringens tecken. Vet dock inte var jag ska gå, eller hur långt. Har ju inte traskat svängen runt Finjasjön än, men har en känsla av att det kanske är i blötaste laget? Några andra bra förslag? Får gärna vara bortemot ett par mil i alla fall.
• Sedan avrunda dagen med att att jobba in de timmar jag kompade ut tidigare i veckan. Gjutet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s