Lunchträning

Gymmet ligger bokstavligt talat tvärs över vägen från jobbet. Nu går jag visserligen ut på ”fel” sida av jobbet, och får därmed hela tre minuters gångväg från det att jag plockar ut träningsväskan ur bilen till att jag kliver in genom gymmets ytterdörr. Jag har visserligen inte klockat hur lång tid det tar att köra samma sträcka, men det är inte en orimlig gissning att det går snabbare att gå eftersom bilvägen är som ett stort S för att ta sig mellan punkterna A och B.

Målet är att göra två, kanske till och med tre, pass på gymmet varje vecka. Allra helst två genomkörare bland redskapen, och ett gruppass. Men till att börja med hoppas jag köra ett pt-pass, och ett på egen hand. Förra veckan skedde det första passet med personlig tränare. Jag tyckte att det gick över förväntan. Ska verkligen försöka suga åt mig maximalt av de kunskaper jag kan få under dessa åtta veckor som jag har framför mig.

Varannan vecka är träningen verkligen inget problem när det kommer till logistiken. Jag kan antingen gå upp tidigt och hinna köra en omgång före jobbet, eller (mer troligt) ta med träningsväskan och köra en sväng efter.

Men de veckor jag har barnen blir det mer krångel. Jag kör från förskolan till jobbet och från jobbet till förskolan. Barnens förskoledagar är redan längre än jag egentligen hade velat, och att göra dem längre för att jag ska hinna träna är överhuvudtaget inte något alternativ. Samtidigt vill jag inte vara låst till att bara kunna träna varannan vecka.

Lösningen blir lunchträning. Eftersom jag har ett pt-pass (30 min) inbokat till måndagslunchen tog jag tillfället i akt under fredagen för att se om det verkligen var tänkbart att hinna ta mig till gymmet, träna, duscha, och gå tillbaka igen. Helst också hinna äta en bit innan lunchrasten var slut.

Det gick. Värmde upp sju minuter på crosstrainern och körde sedan i princip samma pass som jag gjort med pt:n i onsdags. Lite mindre vila mellan de olika seten och övningarna, och något tyngre lastade skivstänger och maskiner. 50 minuter efter att jag lämnade jobbet klev jag in där igen. Kunde sedan värma maten och äta framför datorn.

Inte minst var det bra att komma ifrån jobbet en stund efter en hektisk förmiddag. Var ett antal saker som inträffade som drev upp pulsen, trots att jag bara satt framför datorn. Stressen som sätter sig som anspänning i musklerna (framför allt i axlarna) och jag kommer på mig själv med att sitta och hålla andan när det är för intensivt, för att inte störas av mina egna andetag. Men när jag körde mina tre set med bänkpress (10×35 kg, 10×35 kr, 9×40 kg) tänkte jag inte det minsta på mordbrännare, barnvåldtäktsmän eller äldremördare (jodå, det var en sådan fredag när alla dessa komponenter fanns med).

Det fina med att träna på lunchen är dessutom att gymmet knappast är överbefolkat, vilket i sin tur gör att risken för kö till någon av de två duscharna som finns i omklädningsrummet är minimal. Det kanske låter som en småsak, men alla tidstjuvar måste jagas för att det ska bli hållbart med lunchträningen. Det måste gå som på ett snöre. För att effektivisera valde jag därför att i onsdags boka in de två kommande pt-passen. På så vis behöver jag inte lägga tid på nästa bokning nu i morgon. Allt är redo. Bara in och köra järnet, och sedan tillbaka till jobbet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s