Dygnets 24 timmar

Foto: Pixabay

Är knappast den förste som önskat att dygnet skulle ha lite fler timmar att spela med när allt man vill och måste göra ska passas in. Inte heller den siste. Men likväl: det är svårt att hinna få med allt som ska göras. Särskilt om jag vill ut och vandra, vill hinna träna på gymmet, vill ta reda på hur jag kan leva mer hållbart – och sedan dessutom skriva om det.

När jag startade denna blogg hade jag semester och all tid i världen. Där är jag inte längre. Nu är det fulla arbetsdagar igen. Varannan vecka kretsar kring barnen, och på kvällarna gör jag alla måsten innan jag mer eller mindre slutkörd dråsar i säng. Varannan vecka spenderar jag med min flickvän, och då vill jag inte sätta mig framför datorn för att skriva långa blogginlägg. Ständigt är det något som får stryka på foten.

På samma sätt går tankarna och temana jag skriver på i omgångar. Först var det mycket vandring, sedan hållbarhet. Men medan jag satt framför datorn och googlade på intressante hållbara fakta så blev det på tok för lite träning. Så kilona kom smygande.

Nu har jag tagit tag i träningen, och har inte tid att googla på hur mitt agerande ska göra världen bättre. Samtidigt har jag inte glömt bort de saker jag redan lärt mig. Antar att det är så livet får bli. Skaffa kunskaper på ett område, sedan försöka behålla dessa medan nya kunskaper får gro, och förhoppningsvis sedan kunna växla tillbaka och lära sig ännu mer i det första ämnet.

Och så då, någon gång, hinna skriva ett blogginlägg eller två så att jag håller detta skepp flytande också. För dygnets timmar lär jag inte kunna göra något åt, och att bara trycka in mer aktiviteter under dygnets vakna timmar (och att göra dygnets vakna timmar fler genom att dra ner på sömnen) är inte hållbart ur ett rent hälsomässigt egenperspektiv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s