Hittat helt nya muskler…

För första gången i livet (tror jag i alla fall) körde jag marklyft. Det var roligare än jag tänkt mig, och ett halvt dygn senare börjar ländryggen mola av förväntad träningsvärk.
Foto: Pixabay

Fick skjuta upp måndagens PT-pass med kort varsel eftersom PT-Tobbe med lika kort varsel fick förhinder. Men eftersom jag ändå hade med mig träningsväskan till jobbet drog jag till gymmet på lunchen. Först fem effektiva minuter på crosstrainern som uppvärmning, och sedan genomgång av övningarna som jag fick under första PT-passet. Några maskiner, men framför allt hantlar och skivstång. Kunde lägga på lite extra vikter i flera övningar, jämfört med för knappt en vecka sedan.

PT-passet genomfördes istället under tisdagslunchen. Och jag kanske ska göra klart redan nu att även om detta inlägg kommer ut under onsdagsförmiddagen så skrevs det på tisdagskvällen. För ju längre eftermiddagen har gått desto mer börjar jag oroa mig för hur musklerna kommer att kännas i morgon…

Eftersom jag har skrivbordstjänst på jobbet förklarade jag under första passet att jag behöver förbättra ryggmusklerna. Tyvärr har jag tyckt att det varit tråkigt att träna dessa muskler tidigare, men inser nu att det mest beror på att jag inte haft så många övningar där jag vetat vad jag ska göra. Det var också en central anledning till att köpa de här åtta PT-passen: att ordentligt kunna utöka mitt register av övningar, framför allt när det gäller fria vikter.

Och eftersom jag ändå betalar för tiden försöker jag dubbelkolla så att jag har utgångspositionerna rätt, att jag genomför övningarna på rätt sätt, att jag hittar alla tekniska småsaker från början så att jag inte bara får ut mesta möjliga av träningen, utan också minskar skaderisken.

I dag gjorde jag för första gången i livet marklyft. Som 33-åring kanske det är i senaste laget, men jag har en stark känsla av att det inte var sista gången. Först några repetitioner för att kolla av tekniken. PT-Tobbe frågade om jag verkligen inte kört marklyft förr eftersom tekniken såg bra ut. Men jag antar att jag är en naturbegåvning som slarvat bort nämnde talang på att sitta framför datorn och äta kakor i stället…

Efter värmningen blev det 5×5 med 55 kilo. De sista kändes verkligen i hela baksidan av kroppen. Fortsatte med latsdrag i en annan maskin än den jag kört tidigare, sedan hantelrodd, shrugs och rygglyft med vikt. På den sista övningen kändes det som att några senor i insidan av knävecket skulle ryka rakt av. Men så är det också en på sina håll synnerligen otränad kropp jag släpar runt på.

Eftersom tanken är att kunna köra halvtimmespass på lunchen några gånger i veckan (åtminstone de veckor då jag har barnen) vill jag ha några intensiva pass att variera mellan. Känns som att jag har två nu.

Nu var meningen att jag skulle ha mitt näst PT-pass nästa onsdag, men eftersom jag ändå tänkt gå till gymmet torsdag lunch och PT-Tobbe hade en ledig tid då slängde vi in tredjepasset redan då. Blir spännande att se vilken muskelgrupp han kommer skrämma liv i då.

Samtidigt väntar något minst lika roligt som träningen: excelark! Nu ska det helt enkelt skapas kolumner och diagram över träningen så att jag kan se hur utvecklingen rusar åt rätt håll när det gäller vad jag orkar. Och hur hur viktnoteringar och kroppsmätningar fortlöper. När jag skulle mäta mig i måndags morse hittade jag inte måttbandet – trodde att barnen lekt iväg med det. Men hade tydligen lagt upp det långt in på diskbänken just för att de inte skulle kunna leka bort det… Får se om jag kan röra mig tillräckligt för att kunna ta några mått under onsdagsmorgonen. I så fall får det ju nästan bli ett blogginlägg med diagram – med hela tre datum per mätområde!

En reaktion till “Hittat helt nya muskler…

  1. 8 PT pass, vad får du betala för det?
    Marie ska försöka få igång sin gamla mor, eftersom min tilltänkta PT helt plötsligt inte hade tid.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s