Tyringe blir extra extrasläpp – ny bagarväckning i juli?

Stolt som en tupp över att ha placerat mig överst i Hittaut Hässleholms resultatlista. Och nöjd med att utan vidare ansträngning få behålla denna placering ändå fram till nästa släpp i augusti. Det var i alla fall vad jag trodde fram till i torsdags.

Det var nämligen i torsdags som jag satt på redaktionen och hörde illavarslande kommentarer från sportredaktionen några meter från min webbredaktörsstol på Norra Skåne. Något om att inte berätta för galningen, i kombination med Ludvig Hallabros namn.

Nämns Hallabros namn så rör det sig om orientering, och på sistone i hög utsträckning Hittaut Hässleholm. Och pratar man på jobbet om ”galningen” i kombination med Hittaut Hässleholm, ja då känner jag mig genast träffad.

Fick snart infon om att det rörde sig om ett nytt släpp av kontroller, den 11 juli. Via ett telefonsamtal stod det sedan klart att det var Tyringe som var destinationen. Och efter att ha förhandsläst Peter Paulssons artikel under fredagen kunde jag få ytterligare lite information som jag inte hade velat ha.

25 nya kontroller

Jag har inget emot fler kontroller. Men måste de verkligen komma när jag med bagarväckning och soluppgångsbesök i Vedema lyckats ta mig upp i topp i resultatlistan? Dessutom sker släppet på en dag då det i arbetsschemat står 7-15. Detta i kombination med att Hässleholms OK och OK Tyringe ställer ut hela 25 kontroller… Jag gjorde ett snabbt överslag och kom fram till att jag med största sannolikhet skulle behöva ge mig ut en bra stund före soluppgången för att vara tillbaka på redaktionen före 7. För skulle jag börja leta efter 15 kan jag garantera att jag inte ens är i närheten av en topp 10-placering.

Mina kunskaper om Tyringe är väldigt begränsade, och jag har därför inte en susning om över hur stort område kontrollerna kommer att spridas. När det gällde Vedema är det ändå ett område där jag gått tidigare, och där jag därför hade någorlunda hum. Men i Tyringe är jag helt lost på förhand.

Kommer jag kunna gå mellan alla kontrollerna, eller borde jag ha cykel med mig? Kommer det att placeras vissa enklare kontroller i centrala Tyringe, på platser där det går att hitta dessa före soluppgången, och där det då blir lite förre kontroller att ta efter densamma?

För löjligt för att byta schema – egentligen

En sak löste sig dock redan under fredagen. Slängde iväg en fråga på vinst och förlust till den kollega som skulle ta hand om tidningens webb på kvällen aktuell dag. Otippad nog gick hon med på att byta.

”Superlöjlig grej du vill byta för, men härligt att du nördat in dig på kontrollerna, haha”, svarade hon i den gemensamma chattråden, efter att jag först konstaterat att det var en tramsig anledning för att byta schema.

Så nu är väl bara frågan hur tidigt jag vill gå upp, och hur angelägna andra hittautare är om att vara färdiga först. När nu inte jobbet tvingar mig att vara klar och tillbaka i Hässleholm redan klockan 7 är frågan om jag ändå måste upp så tidigt för att hålla alla konkurrenter stången?

Vi ses i Tyringe! (Men förhoppningsvis först när jag har hunnit avsluta min runda)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s