Tre lampor är bättre än en

I Tyringenatten gjorde jag missen att ta med en pannlampa med dåligt batteri, och i övrigt bara ha mobilen att lysa med. Ett misstag som inte ska upprepas på lördag när nästa checkpointsläpp sker i Hässleholm.

Det är inte bara så att jag nu bytt batteri i min gamla pannlampa och därför ska slänga med den som extra reserv på lördag. Inte heller att jag ju, eftersom det är cykelkontroller kommer att ha cykellampan igång (ska se till att byta batterier i den under fredagskvällen, för att vara på den säkra sidan). Dessutom fick jag låna svågerns gamla pannlampa. Det var visserligen inte lampan som man inte fick använda med full kräm på allmän väg, och som han med gott ljus körde på 25 procent under sina mörkerturer, men en som med tre lägen ska vara fullt tillräcklig för min utflykt.

Växla upp nära kontrollerna

Hade jag gett mig ut i gryningen på lördag (soluppgång 05.22, men har i skrivande stund försökt sätta mig in i såväl astronomisk gryning, nautisk gryning och borgerlig gryning, utan att bli riktigt klar över när det verkligen börjar ljusna) hade givetvis pannlampeproblemet varit begränsat. Men eftersom det rör sig om cykelkontroller, som därför bör vara relativt lätt placerade, finns det nu en chans (eller risk, beroende på hur man ser det) att jag ger mig ut redan vid midnatt när kontrollerna släpps. Och då måste jag ju veta hur långt det uppladdningsbara batteriet räcker. Så laddade det fullt och lät det lysa på starkaste läget nu under dagen. Efter fem timmar lyste det fortfarande, om än med starkt reducerat ljus. Om jag då inte kör på full styrka under transporten mellan kontrollerna, utan bara växlar upp om det behövs för att hitta stolparna, borde det artificiella ljuset räcka tills solens strålar tagit vid.

Väntar med spänning

Om det nu behövs cyklas i så många timmar. Väntar med spänning på onsdagens nyhetsbrev där det (åtminstone delvis) ska avslöjas vad som väntar i helgen.

Men med extralampor och powerbank ska åtminstone fadäserna från Tyringe inte upprepas.

En reaktion till “Tre lampor är bättre än en

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s