Hitta ut, adventsupplagan

Jo, det var ett tag sedan sist jag skrev. Skyller på att jag 1) har haft fullt upp med inflyttningen i huset, med tillhörande arbete med att försöka komma i ordning och fått packat upp alla lådor, och 2) att datorn inte varit inkopplad. Det senare var ett större problem, eftersom den stod innanför en mängd lådor, varför jag först var tvungen att packa upp eller om dessa, för att sedan leta upp sladdar och ansluta till omvärlden.

Anslutningen skedde i måndags, och samma kväll firade jag med att sitta och skriva 4000 tecken krönika som publiceras i lördagens Norra Skåne. Men det är inte den krönikan som detta inlägg handlar om, även om Norra Skåne i högsta grad berörs.

Efter avslutad hittaut-säsong i Hässleholm (och på de flesta andra orter) lyckades jag på skickligt vis undvika att ta hem ett enda av priserna som lottades ut. Nåväl, det var ju inte för priserna som jag letade kontroller, även om det var en kittlande bonus i fjärran. Men även om kontrollerna är inplockade så finns det mer hittaut på gång före årsskiftet.

Den 28 november släpps nämligen hitta ut, adventsupplagan, i Hässleholms centrum. Bakgrunden är givetvis den pågående pandemin, och flera olika aktörer samarbetar. Eftersom det inte blir traditionell julskyltning (eller traditionellt av någonting detta år) så ska vi göingar lockas till butikerna genom att det på 24 platser finns checkpoints i olika skyltfönster. Och på samma sätt som i riktiga hittaut så ger varje registrerad checkpoint en lott i vinstdragningen, som sker när perioden är över.

Checkpointsen sitter uppe 28/11 till 23/12, så den som känner för det kan ju göra sin egen adventskalender och besöka en om dagen (inkluderat två vilodagar). En annan lär nog försöka klippa alla 24 på en och samma gång…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s