Hittaut vinner friskvårdspris

Inte nog med att jag själv varit ute och tagit samtliga checkpoints i Hässleholms kommun. Jag lyckades dessutom lura ut barnen på en del kontroller, och pappa hängde med till såväl Vinslöv och Vittsjö den dag dessa områden släpptes.

När jag hörde att Norra Skånes Bedrupsstiftelse skulle instifta ett nytt pris, där någon som främjade folkhälsan skulle prisas, var min gissning att Hässleholms OK och Hittaut Hlm skulle tilldelas detta pris. Jag har dock varit långt från alla styrelsebeslut, men fick tidigare i veckan reda på att min gissning var korrekt.

Och jag har svårt att se någon annan satsning i Hässleholm under 2020 som ens kunde komma i närheten av att mäta sig med Hittaut Hlm. Eftersom detta pris ska delas ut under fem års tid blir det mycket spännande att se om någon kan följa upp HOK:s satsning i år.

20 000 kronor ur Bedrupsfonden tillfaller HOK, och som för alla andra föreningar är ett sådant tillskott välkommet i tider som dessa. Redan nu är det utlovat att Hittaut Hlm får en fortsättning nästa år, och redan nästa lördag blir det en adventsupplaga av Hittaut Hlm. Bytte några ord med Ludvig Hallabro innan han skulle iväg på Hässleholms galakväll, och eftersom allt gått väldigt fort i svängarna från idé till genomförande (till skillnad från ordinarie Hittaut Hlm som började planeras i god tid under 2019), är allt inte riktigt fastslaget än.

En repris från sändningen kan du se via denna länk. Ludvigs insats sker från 37:45. Och du kan givetvis läsa om Norra Skånes artikel om priset och Hittaut Hlm (betalvägg).

Men det lutar åt att alla checkpoints släpps under lördagsförmiddagen. Eftersom koderna ska finnas i olika skyltfönster måste ju handlarna ha hunnit öppna och placera koderna. Alla koder ska dock vara tillgängliga utifrån, även om alla handlare som är med givetvis har förhoppningen att den som letar kontroller i skyltfönstren kanske samtidigt hittar något annat spännande i nämnda skyltfönster, och då samtidigt väljer att gå in.

Exakt på vilket sätt koderna kommer att presenteras är också en fråga som ska avgöras under de kommande sju dagarna. Men unge Hallabro lovade att jag inte skulle behöva ställa om mina rosamålsökande ögon efter någon annan färg.

Någon mer än jag som tänkt försöka klippa alla kontroller nästa lördag?

All hittills officiell info (och mer info när den blir officiell) finns här!

En helt annan sak. Fast på samma tema. På söndagseftermiddagen är det färdigröstat i Hittaut Hlm:s bildtävling. En jury har vaskat fram tre finalister, och jag råkar ha ett av dessa bidrag. Logga gärna in och rösta. Av högst egoistiska skäl har jag lagt min röst på mig själv (valfusk?), men får väl samtidigt erkänna att jag är väldigt svag för fridalinas bild från Klinten under sista släppet från Tormestorp. Familjen Johnsson tog sig in som nummer 14 av alla. Väldigt strongt jobbat! Första bilden nedan är tävlingsbidrag A.

Tävlingsbidrag B, som alltså är mitt. Fotot togs när jag och barnen var ute för andra gången i centrala Hässleholm (tredje gången för undertecknad) eftersom dottern ville ut och leta fler kontroller. Sista bilden i inlägget nedan.

Lyckas tyvärr inte leta upp originalinlägget med bidrag C, men det finns ju också att betrakta via omröstningslänken.

Röstar gör du här. Rösta på den bästa bilden. Särskilt om du tycker att jag tagit den bästa bilden…

3 reaktioner till “Hittaut vinner friskvårdspris

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s