Tre röster från evig ära

Man kan se det som att jag snubblade på mållinjen i såväl checkpointjakten som bildtävlingen. Men då ser man det på fel vis.

Som ni vet låg jag länge etta eller tvåa i Hittaut Hlm när det gällde att jaga checkpoints. Men under sista helgen, när checkpointsen inte släpptes mitt i natten, utan frampå morgonen, kasade jag ner till en sjätteplats.

När tävlingen om bästa bild sedan skulle avgöras var en av mina bilder en av tre finalister. Alla fick sedan rösta på sin favorit, och även om jag kampanjade i mina sociala medier för att min bild skulle få rösten så kan jag, med handen på hjärtat, säga att jag tycker att det var den bästa bilden som vann. Alltså fridalinas bild, som finns länkad i detta inlägg.

Det skilde trots allt bara tre röster mellan vinnarbilden och min som placerade sig på andraplats. Hur många som röstade vet jag dock inte, så det kan ju likagärna ha slutat 1000-997 som 10-7 – och den procentuella skillnaden är ju ganska ordentlig.

När det gäller priserna som lottats ut, baserat på antal checkpoints som registrerats, vann jag inte någonting i Hässleholm, och i Kristianstad är det (om jag är rätt informerad) bara cykeldragningen kvar. I Karlshamn registrerade jag ett fåtal kontroller i sent skede, och även om vinstdragning skulle ske den 1 november så har jag inte sett någon information om vinnare därifrån än.

Så tittar man enbart på vinster som kan översättas till någon form av monetärt värde har jag gått lottlös från året.

Men man skulle också kunna se vinsterna som följande:
• Jag har fått en rad underbara naturupplevelser helt på egen hand, med allt från cykel- och vandringsnätter, till tidiga morgnar och heldagar på vandring.
• Jag har upptäckt delar av Hässleholm som jag inte kände till, eller som jag glömt bort sedan jag bodde här för 15 år sedan. Dessutom har jag besökt Ivö, Åhus och Bockeboda för första gången på många herrans år, samt gjort mina första besök i Karlshamn, Norra Åsum, Yngsjö och på Kjugekull.
• Jag har fått dela många timmar med mina små barn ute i naturen, och förhoppningsvis väckt ett intresse hos dem.
• Jag har stiftat nya bekantskaper, både inom Hässleholms OK och inom den nationella hittaut-rörelsen i stort. För dessa är jag evigt tacksam, och förhoppningsvis går det att under nästa år åka till fler orter och träffa andra hittautare.
• Jag har fått skriva en krönika i orienteringsmagasinet Skogssport. Hade någon sagt det till mig för ett år sedan hade jag avfärdat denne som en komplett tok utan någon förankring i verkligheten. Jag fick dessutom ta över Hittaut Hlm:s instagramkonto under cykelcheckpointsläppet den 8 augusti (vilket finns att beskåda via deras profilsida). Båda dessa saker har givetvis i viss mån bidragit till att jag fått ytterligare några visningar här på bloggen – vilket i sin tur gör det roligare att blogga (och nu när inte all vaken tid måste läggas på renovering kommer det att bli fler inlägg igen).

Jag kan knappt bärga mig tills den nya säsongen drar igång i vår, när ljuset kommit tillbaka och naturen vaknar igen.

Fram till dess har jag adventskontrollerna att ta hand om. Dessa släpps på lördag klockan 10 (välj ”Hässleholm i advent” i appen), så jag och barnen ska bege oss in till Hässleholms centrum och se hur många vi hittar. Resten får jag ta ensam under söndagseftermiddagen. Så här kommer jag inte toppa några resultatlistor.

Men så är det ju inte heller en tävling utan bara på skoj. Jag lovar.

3 reaktioner till “Tre röster från evig ära

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s