Pan förlänger också hittautsäsongen

I adventstid valde Hässleholms OK att i samarbete med det lokala näringslivet göra en adventshittaut med paket att leta upp i skyltfönster. Jag och barnen tog de flesta centrala, och sedan avslutade jag någon dag senare med att ta checkpointsen i periferin själv. Vid jul försvann dessa paket igen, och då hade 320 personer tagit minst en kod, och 209 samtliga 28. Vinnarna har inte presenterats än.

Dagarna före nyår lanserade också Kristianstad en förlängd hittaut-säsong för oss nordostskåningar. Varianten går ut på att man har kvar 2020 års papperskarta, eller hämtar en ny på ett av två utlämningsställen. (Eller får den mejlad till sig, som jag fick idag. 14 MB stor fil dock).

Tävlingen, som pågår under hela januari och februari går ut på att lokalisera de 25 checkpoints som finns i små utsnitt. Alltså får man jämföra sitt lilla kartutsnitt och se om man kan lokalisera samma på den stora kartan. Observera att det inte är samma placeringar som huvudsäsongens checkpoints. Den slutsatsen drar jag i alla fall efter att ha letat upp var checkpoint 1 är på vintervarianten (som verkar gå under namnet ”Ut o Njut jan-feb 2021) och kommit fram till att det inte stod någon checkpoint där i somras (såvida jag inte identifierat fel plats). Den fullständiga infon, samt pdf-fil att ladda ner och skriva ut med alla kartutsnitten, finns här.

Checkpoint 1-14 finns att hitta på Kristianstadskartan, och 15-25 på Åhuskartan. En bokstav finns på varje checkpoint, och dessa skrivs in på den utskrivna talongen som lämnas i kassan på Sportringen i Härlöv (som också är ett av ställena där kartan tillhandahålls). Helanalogt och utan app denna gång alltså.

Ska roa mig med att knäcka checkpoints under några kvällar när barnen sover, för att sedan kunna klippa alla 25 vid första bästa dag då jag är ledig och barnen är hos sin mamma. Måste dock printa kartan i storformat först för att kunna märka ut de nya kontrollplatserna.

Ut och leta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s