Vem pra Bahia (Vi drar till Malmö)

Skärmdump: HittaUt.nu. Åtta projekt finns i Skåne och Blekinge under 2021. Tre av de skånska är nya.

Kristianstad (Pan-Kristianstad) sedan flera år. Hässleholm (Hässleholms OK) sedan ifjol. Sedan tidigare officiellt med Östra Göinge (FK Göingarna), och en fjärde skånsk HittaUt-aktör som då var anmäld men inte officiell i Eslöv (Eslövs FK). Men det räckte inte med det, för i ungefär samma runda som Eslöv blev officiellt landade HittaUt samtidigt i Malmö (Malmö OK och Malmö stad)!

Det ger ett fint sydväst-nordost-stråk med HittaUt-möjligheter 2021, och nog måste det väl vara så att klusterspridning av HittaUt-platser gynnar orterna.

Eftersom HittaUt generellt sett fick en stor uppsving under 2020 går det att förmoda att en ort som Kristianstad hade fått fler deltagare i vilket fall. Men jag tror att man enbart tjänade på att Hässleholm kom med i matchen. Orterna ligger så nära varandra att den som är nyfiken på checkpoints på ena orten har ett väldigt litet steg över till grannorten. Att Östra Göinge också är med i år ger givetvis än fler möjligheter.

På samma sätt känns det perfekt att både Eslöv och Malmö hänger på under samma år. Att båda dessutom är stationsorter gör saken ännu bättre, när nu nöjesresor med tåg inte längre avråds från. Den som bor längs denna linje (vilket undertecknad gör), behöver (åtminstone inte för att ta de centrala checkpointsen) förflytta sig med bil. Tåg och cykel kan räcka långt.

Och ju fler orter inom en hyfsat kort radie, desto fler långväga HittaUtare kan lockas. Jämför man till exempel om man ska åka till Skövde eller Karlstad hade det senare alternativet varit självklart för mig. Inom triangeln Säffle-Arvika-Filipstad finns inte mindre än nio projekt under 2021. Skövde har däremot ingen aktör i närheten.

Mitt mål att komma upp i minst 1 000 checkpoints under 2021 ser nu ut att kunna åstadkommas enbart med skånska checkpoints. Lär dock bli en dag i Stockholm (och kanske en kväll till) i samband med en kurs. Och dessutom ser jag fram emot att återvända till Blekinge, där Karlshamn sent på säsongen var en pärla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s