Nedräkning: Johanna Henricsson

Sitter och väntar in ytterligare en nedräkningsintervju som förhoppningsvis kommer presenteras före helgens HittaUt-premiär. Har också en sammanställning med de skånska projekten (än så länge inte svar från alla, så kan bli en bantad variant), samt tänkt göra en genomgång av vilka prylar och pryttlar jag väljer mellan när jag ska ut.

Att det nu kommer ytterligare en nedräkningsartikel är inte min förtjänst. Inte mer än att jag hade fixat frågorna. För Johanna Henricsson tyckte uppenbarligen att det fanns något i frågorna som var intressant att besvara, så hon gjorde ett inlägg med detta på sin blogg. Och med hennes tillstånd kommer svaren här också.

Hemma-Hitta ut?

Kungälv men hänger också i Ale och Alingsås.

Första Hitta Ut-säsong?

2019. Möjligtvis om jag tog någon enstaka 2018.

Tagna checkpoints 2020?

Tror jag kom upp i 153 st

Hur kom du in på Hitta Ut?

Det låg en karta i min brevlåda ett år som gjorde mig lite intresserad, det var ganska många år sedan det lockade mitt intresse men jag gav mig aldrig ut men så ett år (2018 eller 2019) så berättade pappa att det även fanns en app och nappade jag och gav mig ut.

Har du något som du tror utmärker ditt letande?

Oj, tror inte att det är något speciellt. Kanske att jag tycker mer om det än jag är duktig på det? Eller att det rätt ofta ingår en stor ryggsäck? Eller kanske möjligtvis att mina promenader då och då innehåller en paus för matlagning ute i skogen men tror inte jag sticker ut särskilt mycket egentligen.

Har du dragit några lärdomar av tidigare checkpointletande?

En sommarkväll förra året när jag virrade runt ute i nästan ingenstans och verkligen inte hittade checkpointen konstaterade jag att en kompass hade varit att föredra.

Vilket är ditt bästa Hitta Ut-minne?

Oj! Många! Dels alla vackra ställen och vacker natur jag stött på. Alla promenader tillsammans med pappa. Eller den ljuvligt vackra solnedgången (när jag letade efter en checkpoint lite för länge… den var klurig). Eller promenaden under påsk förra året. Och så minns jag någon dag efter den där kvällen när jag konstaterade att kompass är att föredra och jag sedan lyckades hitta min första checkpoint med hjälp av just kompass – så nöjd!

… Och ditt värsta?

Hmmm, möjligtvis en dag förra sommaren i juli när det var typ 15 grader och ösregn, jag var genomblöt och gps:en i Hitta Ut-appen var ute och cyklade och jag hittade verkligen inte en av checkpointen. Gav faktiskt upp när jag var toltat genomblöt…

Var och när börjar säsongen för dig?

1 april drar det igång i både Kungälv och Alingsås. Längtar!

Vilka projekt planerar du att besöka?

Kungälv, Alingsås och Ale som tidigare år men funderar även på att besöka Partille, skall bli spännande att upptäcka naturen där. Kanske möjligtvis Borås, bara för att de startar 27 mars, alltså lite tidigare än på ”mina” orter.

Har du några checkpointmål för i år?

Nej, i år skall jag försöka att bara njuta av att vara ute i naturen och inte jaga ett visst antal checkpoints eller liknande.

Snabbfrågor

Cykla – Till fots

Gör allt till fots, inser att det kanske hade gått lite fortare med cykel men trivs på mitt strosande i skog och mark.

App – Papperskarta

Även om papperskartan ofta är med och jag tycker det är roligt att försöka klara det utan app så landar det ändå i att jag trivs bäst med appen.

Vinna – Delta

Oh, har aldrig haft någon tanke på att vinna eller se detta som en tävling. Har bara njutit av att vara ute i skogen. Hitta Ut hjälper mig att komma ut i naturen och att röra mig vilket jag mår väldigt bra av!

Leta ensam – Leta tillsammans

Jag kan faktiskt inte välja mellan dessa. Det är en fröjd och glädje att Hitta Ut tillsammans med pappa, jag stornjuter varje gång och även de gånger som andra varit med men samtidigt, de där stunderna ute i naturen, traskande alldeles ensam är ljuvligt fina de med!

Planera – improvisera

Planera! Förra sommaren var favoritstunden när jag till frukosten bredde ut kartan på bordet, åt min frukost och en kopp te och samtidigt planera dagen runda eller rundor för den delen.

Terräng – Bebyggelse

Jag trivs bäst ute i skogen men jag har även tyckt det varit rolig de gånger när jag rör mig inne i samhället och då sprungit samtidigt. Det har varit en väldig rolig träningsform och lite mer känsla av orientering. I terrängen/skogen strosar jag hellre, de båda alternativen är en fin kombination.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s