Klara, färdiga, leta!

Står ni i spiltorna och stampar? Dessa rader skrivs under kvällen, fredagen den 26 mars, och om bara några timmar så börjar denna HittaUt-säsong på riktigt. Eftersom appen utvecklats under vintern, med en uppdatering lanserad nu i veckan, så ska förhoppningsvis mjukvaran vara felsäkrad så att alla ystra stolpletare ska klara sig utan tekniska överbelastningsproblem. Redan vid fjolårets uppsving märktes att den dåvarande mjukvaran inte räckte till, och när nu ännu fler projekt talar för att det blir ytterligare ett stort gäng aktiva HittaUtare… Vi håller helt enkelt tummarna för att det är tillräckligt mycket kräm i bakgrunden!

Som bekant startar fyra projekt nu i helgen: Göteborg, Uddevalla och Borås under lördagen och Varberg på söndagen (tidigare stod det att Stockholm också skulle starta på söndag, men det är ändrat till 17 april). Alla offentliggjorda datum hittar ni i listan här. Jag har inte gjort några djuplodande intervjuer kring något av dessa projekt, men har försökt se vad jag kan ta reda på om släppen genom de uppgifter som går att läsa sig till. De sammanfattas här:

27 mars, Göteborg

Vad: 25 checkpoints
Var: Området kring Avenyn

Göteborg gör ett mindre försläpp av 25 tillfälliga checkpoints som kommer finnas ute den 27 mars till 16 maj, innan de åter plockas bort. För den som vill kunna registrera checkpoints för att vara med och tävla gäller det dock att hasta ur startblocken. Redan den 11 april aviseras att en vinstdragning görs. Kartan över Centrum, västra Göteborg och Norra Älvstranden beräknas vara klar den 15 april. Då dyker ytterligare 85 checkpoints upp i Göteborg.

Försläppet finns givetvis i appen, men också i kartor som går att få tag i på stan. För att vet var, kolla in Göteborgs HittaUt-sida.

27 mars, Uddevalla

Vad: 82 checkpoints
Var: Uddevalla (40), Herrestad (22) och Ljungskile (20)

Uddevalla har redan lagt ut länkar till pdf-kartor för 160 checkpoints som väntas under säsongen, men bara fyra av dem har checkpoints redan från lördagen. 40 checkpoints i Uddevalla, 22 i Herrestad och 20 i Ljungskile finns att sätta tänderna i. I maj sker sedan ett släpp i Uddevalla och ett i Herrestad, och i augusti ett i Herrestad och ett i Ljungskile.

Papperskartan väntas anlända från tryckeriet i början på nästa vecka, så den som vill ge sig ut redan i helgen får skriva ut själv eller använda appen. Länkar till pdf-kartorna, samt platser där kartan inom kort kommer dyka upp finns här på Uddevallas HittaUt-sida.

Har bara varit i trakterna en gång i livet (på den tiden fotbollsarenan i Ljungskile gick under namnet ”Starke Arvid”, men om jag får tid och möjlighet till en längre utflykt i sommar så står Uddevallas checkpoints högt upp på önskelistan.

27 mars, Borås

Vad: 45 checkpoints
Var: Älmås skogar (30), Borås centrum (11), och kring Fotriktigts butik (4)

Klockan 10.00 på lördagen finns checkpointsen i appen, och kartan går då också att få på SkandiaMäklarnas kontor. Från klockan 13 finns den också på Spårcentralen, Hestrastugan, och från och med måndag övriga utlämningsställen.

Borås kommer med flera släpp ganska tätt. Efter 45 på lördagen kommer 10 två veckor senare, och 35 ytterligare två veckor senare. Sedan ytterligare 20 knappt tre veckor därpå – och då är vi fortfarande inte ens halvvägs in i maj. Därefter rullar det på med fler släpp under sommaren.

Borås firar 400 i år. Det är väl bara att hosta upp 400 checkpoints då också, eller?

Info om släppet finns på Borås HittaUt-sida.

28 mars, Varberg

Vad: 50 checkpoints
Var: Varberg

Hittar inte så mycket på Varbergs HittaUt-sida. Men i torsdags hade man ett inslag på P4 Halland. Lyssna cirka 1:45 in i sändningen, och sedan efter 2:45. Är mest en intervju rent allmänt om vad HittaUt är, men vi får reda på att det väntas 80-90 checkpoints totalt under sommaren. Via FK Friskus hemsida nådde jag sedan tillslut klarhet. Nu på söndag släpps Varbergskartan med 50 checkpoints. Den 15/5 släpps checkpoints på kartan över Torpa, och den 1/7 checkpoints på Getterön.

—–

För egen del väntar premiären först under påskhelgen. Då tänker jag mig också att jag ska presentera tankarna kring de sex skånska projekten i ett inlägg här på bloggen. Har fått in fyra svar och blivit utlovad svar från en femte aktör nu i helgen. Det sjätte vill helst avvakta, men jag hoppas kunna övertala om att släppa sina tankar redan nu.

Vad som är klart redan nu är datumen för HittaUt Skåne. I min sammanställning av samtliga datum stod fortfarande Skåne på 1/5-31/10, det vill säga standarddatumen. Nu, med projektledare anställd och deltagande stolparrangörer på väg in, justeras dessa till start 5 juni och slut 7 november. Detta är dock fortfarande preliminära datum.

Direkt efter att dessa rader publicerats ska jag gå in och komma igenom hela listan med orter för att se om fler datum har ändrats.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s