Blekingesläppen

Slänger ett avundsjukt öga på listan över plockade checkpoints efter att Göteborg, Uddevalla och Borås gjort sina första släpp (och där Varberg släpper sina första 50 i morgon, söndag). Tänkte göra lite egen grafik på min egen checkpointplockning, men i det här läget står den ju på noll. Men för detta inlägg funkar en skärmdump från HittaUt:s hemsida minst lika bra.

Före lördagen, då enbart Borås och Uddevallas sportlovsprojekt haft checkpoints ute, hade runt 3 700 registrerats. Och efter lödagen? Drygt 9 100. Vilken drömstart! Frågan är väl inte om fjolårets checkpointsregistreringar om 5 miljoner slås, utan när det gör det.

Skärmdump: orientering.se/provapaaktiviteter/hittaut/

Från och med skärtorsdag så rullar säsongen igång än mer. 12 orter inleder då, ytterligare en på långfredagen och en på påskdagen. Alltså är det 16 som är igång under andra halvan av påskhelgen.

Eftersom jag och mina skånska vänner inte har något i vårt län att se fram emot förrän i mitten av april, så får vi hålla tillgodo med orterna i Blekinge, som alla startar under kommande vecka. Här är förutsättningarna för dessa:

1 april, Karlshamn

Vad: ?
Var: ?

Den tryckta kartan kommer ut först i mitten på månaden, så den som vill ut och leta redan nu får ta med sig appen, eller skriva ut karta från Karlshamns HittaUt-sida. I skrivande stund (lördag) finns det ingen karta här att tjuvkika på.

Har försökt luska ut hur många checkpoints som är att vänta, samt var de kommer finnas – men varken via HittaUt, instagram, facebook eller Stigmännens hemsida har jag hittat någon info. Extra frustrerande eftersom detta är min planerade startort under påskafton. Å andra sidan släpps ju checkpointsen på torsdag, så jag har gott om tid att planera.

1 april, Karlskrona

Vad: 80 checkpoints
Var: Karlskrona (och mer?)

Under säsongen väntas checkpoints på sju olika områden: Karlskrona, Nättraby, Bastasjö, Rödeby, Mörtsjöåsen, Alljungen och Aspö. Var de 80 inledande checkpointsen finns är inte uttalat, men eftersom de ska finnas på den tryckta kartan är gissningen att det är en stor tonvikt på Karlskrona, med eventuellt några utanför tätorten. 80 checkpoints släpps 1 april, och ytterligare 35 den 1 maj. Släppen fortsätter sedan en gång i månaden. Var checkpointsen kommer finnas, och var kartorna finns, hittar ni här på Karlskronas HittaUt-sida.

Karlskrona är det område längst bort som jag förmodligen ändå kommer åka på dagsturer. Beroende på hur stort släppet i Karlshamn är den 1 april kan det bli besök i Karlskrona redan i veckan efter påsk. Annars kommer orten, på grund av geografiskt avstånd att vara lägst prioriterad av mig. Men något besök ska det definitivt bli där i sommar.

3 april, Ronneby

Vad: 26 checkpoints
Var: Bräkne-Hoby och runt Salsjön

Ronnebys påskaftonspremiär blir, enligt deras egna ord, ett smygsläpp med 26. Eftersom detta ligga mellan Karlshamn och Ronneby räknar jag med att kunna ta dessa 26 i veckan efter påsk. Stora kartan med checkpoints upp till nr 100 kommer sedan runt den 17 april, så jag misstänker att resten av detta släpp sker i appen då också. Blir ju perfekt eftersom Kristianstad gör ett försläpp samma dag, och jag då kan värma upp med Kristianstad innan jag kör vidare till Ronneby.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s