Hur långt är rimligt att köra?

Eftersom jag har barnen fram till på fredag var det aldrig aktuellt att finnas med under HittaUt-premiären nu i helgen. Annars hade det funnits en klar möjlighet att jag hade begett mig till Varberg under söndagen för att spräcka nollan. Med anledning av det kände jag att jag måste ställa frågan till mig själv: hur långt tycker jag att det är rimligt att köra för att jaga kontroller?

I fjol hade jag ju bara Hässleholm och Kristianstad i närområdet, och hade därutöver ett nyköpt hus av äldre, renoveringskrävande, modell som behövde bli klart för inflyttning mellan tillträdet i juni och inflyttningen i oktober. Således försvann flera fina HittaUt-månader till målande, skåpslipande, heltäckningsmattuppslitande, golvläggande etcetera etcetera. Tog mig tid till släppen i närområdet, men nöjde mig med det. Först efter att jag hade flyttat in och tempot kunde dras ner åkte jag under de absolut sista skälvande dagarna av säsongen till Karlshamn och tog så många checkpoints jag hann med från lunchtid till en timme efter att det mörknat.

I år ska huset målas utvändigt. Efter att det först skrapats färdigt – vilket jag snart är halvvägs in på. Alltså kommer jag rent krasst vara tvungen att lägga ledig tid på skrapande och målande, trots att det finns checkpoints att plocka i (det relativa) närområdet, också i år. Ska dock försöka kombinera jobb med huset och HittaUt bättre i år när husprojekten är färre och mindre akuta.

Tänkte att jag för skojs skulle skulle kolla hur långt det var till Varberg. Enligt google maps är det en nätt körning på två timmar. Som jag ser det är det ändå ett rimligt avstånd jag kan tänka mig för en dagstur för att leta kontroller. Men då vill det sig att jag kör rätt tidigt på dagen, planerar för en heldag och för att sedan ha ork att åter köra hem. Det är således inget jag gör mer än en dag i rad. Alltså försöker jag därmed också sätta en gräns för vilka resor som måste bli övernattningsprojekt, och därmed får planeras in till sommaren eller lediga dagar.

Samtidigt ska jag verkligen försöka förlägga alla Hässleholmscheckpoints (eller så många som möjligt) till dagar då jag jobbar eller har barnen, för att kunna lägga de lediga dagarna på turer längre bort. Men får se hur det går med det, är ju ändå väldigt sugen på att få plockat kontrollerna hemmavid tidigt.

En annan faktor att försöka ta med i beräkningen är när olika projekt har sina dagspecifika kontroller. Om jag ska kunna ta alla checkpoints i ett projekt gäller det ju att jag verkligen är där en av dessa dagar. Får se hur mycket energi jag ska lägga på att få till just detta.

Det intressanta när jag tittade på kartan var att jag överskattat avståndet till Växjö. Småland är visserligen skog skog skog så långt ögat når, men det är ändå bara 1h30min körning dit. Alltså till och med kortare än Karlskrona (1h40min) som jag ansett som fullt rimligt avstånd att köra till.

Så, här kommer min lista av möjliga dagsutflyktsmål (och de som är på lite längre avstånd) sorterat på avstånd hemifrån:

Hässleholm, 0 h 0 min (22 april-31 oktober)
Östra Göinge, 0 h 25 min (1 maj-30 september)
Kristianstad, 0 h 29 min (17 april-7 november)
Eslöv, 0 h 50 min (1 maj-14 november)
Karlshamn, 1 h 3 min (1 april-7 november)
Malmö, 1 h 8 min (17 maj-31 oktober)
Skåne (både sydkusten och nordvästkusten), 1 h 20 min (5 juni-7 november)
Ronneby, 1 h 20 min (3 april-31 oktober)
Växjö, 1 h 28 min (13 maj-17 oktober)
Karlskrona, 1 h 42 min (1 april-31 oktober)
Varberg, 2 h 2 min (28 mars-30 november)

Jönköping, 2 h 20 min (21 maj-10 september)
Nybro, 2 h 24 min (3 maj-31 oktober)
Mark, 2 h 31 min (1 maj-31 oktober)
Lindome/Kållered, 2 h 31 min (8 maj-31 oktober)
Eksjö, 2 h 38 min (24 april-1 oktober)
Kalmar, 2 h 38 min (5 maj-31 oktober)
Göteborg, 2 h 45 min (27 mars-31 december)
Partille, 2 h 50 min (17 april-29 september)
Borås, 2 h 52 min (27 mars-7 november)
Oskarshamn 2 h 54 min (1 maj-3 oktober)
Kungälv, 2 h 58 min (1 april-30 september)
Ale, 2h 59 min (27 april-30 september)
Alingsås, 3 h 17 min, (1 april-31 oktober)
Vårgårda, 3 h 29 min (1 april-26 september)
Västervik, 3 h 40 min (19 april-3 oktober)
Uddevalla, 3 h 41min (27 mars-10 oktober)
Trollhättan, 3 h 35 min (9 april-15 oktober)

Eftersom Västragötalandsregionen är rena himmelriket för en hittautare känns det verkligen som att jag ska försöka ta en av mina semesterveckor, ta bilen upp med tält och cykel i bagaget, och se hur mycket en sådan vecka kan ge.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s