Nedräkning: Martin Johnsson

Martin Johnsson. Foto: Privat

Är det inte lite tråkigt när ens mest lästa inlägg på bloggen är ett aprilskämt? Nåväl, får väl se om man kan nå de höjderna igen med ett riktigt inlägg. Om inte annat så kommer det ju ett nytt 1 april nästa år. Även om jag har hört rykten om att det filas på ett förslag kring att slopa 1 april, och istället låta månaden gå från 2 till 31. Nu kan det visserligen vara jag själv som spridit ut det ryktet, men det kan ju ändå ligga något i det. Eller?

Säsongen är igång, men inte jag. Så varför inte slänga ut ytterligare en förhandsartikel? Även om det är med en person som redan startat… Jaja, här har ni Martin Johnsson!

Fakta:
Namn: Martin Johnsson
Ålder: 62
Bor: Stråvalla i Norra Varberg
Familj: Fru, hund, katt och två utflyttade barn
Hemma-HittaUt: Blir Varberg, men jag "kan" Göteborg bättre.
Första HittaUt-säsong: Kanske 10-12 år sedan.
Tagna checkpoints 2020: Cirka 250, inklusive några utanför HittaUt.
Stråvalla. Karta: Openstreetmap

Hur kom du in på HittaUt?

Jag fick Göteborgskartan i brevlådan för ett antal år sedan.

Har du något som du tror utmärker ditt letande?

Överdriven optimism och alltid lite för länge utan vätska. Men på ett annat plan, att tävla med mig själv och bättre på min hälsa.

Har du dragit några lärdomar av tidigare checkpointletande?

Det är alltid 20 procent längre än jag bedömde… En reflektion jag själv gjort med åren är att det är kul att vara i topp på en lista, men det viktigaste är att vinna över sig själv och att ha kul. Som välbyggd man på över 100 kilo med många små defekter på kroppen, så är varje kontroll i lagom tempo en möjlig förlängning av livet. Och att komma ut och se nya delar av städer man trodde man visste allt om är helt fantastiskt. När jag som 15-åring tävlade i GOK kändes det som om alla kontroller var placerade på andra sidan våtmarken (och våtmarker finns det gott om i Östra Göteborgstrakten), så intresset falnade. Hittaut har gett gnistan tillbaka.

Vilket är ditt bästa HittaUt-minne?

Att stå vid Subbe fyr i Varberg och titta ut över ett rasande hav.

… och ditt värsta?

När jag la glasögonen på bilen för att torka ansiktet och sedan hör när jag kör över dem. I skogen är det sällan några dåliga minnen. Någon gång när jag noterat (eller inte kan läsa mina egna…) fel bokstav och får älga ut igen, då kanske inte leendet når lika högt. Och ett rejält regn är aldrig kul, men det skall mycket till för att avbryta.

Var och när börjar säsongen för dig?

28/3 i Varberg.

Vilka projekt planerar du att besöka?

De flesta på västkusten och, om det vill det sig väl, något i Skåne.

Har du något checkpointmål för i år?

500. Dubbla från i fjol.

Snabbfrågor:

cykla – till fots
Min artros och vikt gör att jag parkerar och tar fem, sex kontroller åt gången, dricker och kör och parkerar någon annanstans.

app – papperskarta
Men är kartnörd så jag ser alltid till att ha minst en papperskarta kvar.

vinna – delta
Vinna över mig själv.

leta checkpoints ensam – leta tillsammans med andra
Ensam, men någon gång lurar jag med någon familjemedlem.

planera – improvisera
Planera, men sällan leva upp till planeringen.

terrängbebyggelse
Båda lika kul!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s