Äntligen!

Ljuvligt väder, soligt men kallt, blev mitt sällskap denna första HittaUt-dag för säsongen.

Så var också min premiär avklarad. Har känt avundsjukan bubbla i mig av att se antalet registrerade checkpoints skjuta i höjden från och med förra lördagen. Men nu är jag också igång.

I fjol tog jag, under säsongens sista skälvande dagar, 30-talet checkpoints i Karlshamn. Det var, mig veterligt, mitt första besök i Karlshamn över huvud taget.

Och idag gjorde jag mitt andra besök där.

Vädermässigt kändes det lite lurigt. Visserligen skulle det bli soligt och fram på dagen lite varmare, men vid 8-rycket skulle temperaturen fortfarande ligga runt nollan. Det fick därför bli en underställsförmiddag. Huvudet löstes genom att dra på en av HittaUt-buffarna över bakhuvud, öron, nacke och haka. Och sedan trycka ner kepsen uppepå. Blev väldigt angenämt eftersom lösningen skyddade bra mot vinden och den låga solen.

Körde hemifrån strax före klockan 7, och parkerade vid Vägga IP strax före 8, i mer eller mindre samma parkeringsruta som jag stod i för drygt fem månader sedan. Gick sedan ner till anslagstavlan vid Stigmännens stuga, eftersom där skulle finnas en checkpoint. Tyckte det var lämpligt att inleda säsongen med den, eftersom det var den sista (eller åtminstone en av de sista) jag tog förra året när jag avslutade i mörker.

Märkte dock ringrostigheten direkt. Och att jag kanske lyckats lura mig själv med aprilskämtet häromdagen. För när jag skulle registrera checkpointen i appen skrev jag 1XX (obs, XX är inte koden), och tänkte ”så bra att de har både siffror och bokstäver, då blir det svårare att gissa. För att sekunden mötas av meddelandet ”fel kod”, och snabbt inse att 1:an ju var numret på checkpointen och inget annat…

Det blev underbara 4:35 i rörelse innan jag var tillbaka i bilen. Kunde med 28 plockade checkpoints (12g, 5b, 5r, 6s) landa på en tillfällig 22:a plats. Räknade ut att det i snitt behövdes strax under tio minuter per checkpoint.

Lärdomar:
• Tejpningen av fötterna funkade bra. Har vid långa vandringar problem med att tå två och tre räknat från lilltån skaver mot varandra, och att nageln på den ena tån skär in i den andra tån. Tejpade nu båda dessa tår (på båda fötterna) var för sig, och slapp problem.
• Jag måste lita mer på min egen förmåga. GPS:en var några gånger ute i for, och jag har vid sådana tillfällen svårt att lita på mig själv, men fick idag stanna upp några gånger, läsa kartan och jämföra med naturen omkring mig, och på så vis lösa orienteringen.

Förhoppningsvis orkar jag ut under söndagen också. Eventuellt blir det naturpasset i Osby istället, annars HittaUt i Karlshamn eller Ronneby. Om jag inte stannar hemma och skrapar färg från huset.

I fjol insåg jag först efter hemkomst att jag missat Utvandrarmonumentet. I dag höll jag på att missa det för att jag inte visste var det stod. Men sprang så in i det (bildligt talat) på väg tillbaka till bilen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s