26 checkpoints och en knäskada

-2 grader när jag klev ur bilen i Bräkne-Hoby under söndagsmorgonen.

Ibland blir inte HittaUt-dagarna som man tänkt sig. Tyckte att jag dragit upp planerna väl: först köra till Bräkne-Hoby och plocka de 26 checkpoints som fanns där. Att klara det på runt två timmar kändes inte orimligt, trots de många kontrollerna, eftersom avstånden inte såg så skräckinjagande ut. Därefter skulle jag köra till Hällaryd en kort bit därifrån och ta det knappa 20-tal checkpoints som fanns där. Skulle jag vara riktigt effektiv hade jag dessutom utsett ett område i Karlshamns ytterkanter dit jag kunde köra och plocka en handfull till.

Hälften av checkpointsen i Bräkne-Hoby var inne i samhället, medan hälften var strax öster om. Jag hade stakat ut vilken runda som skulle vara den bästa, men orienterade mig fel en gång redan inne i samhället. Tog fel väg, och när jag skulle rätta till misstaget hade jag två alternativ. Valde det högra, men förstod för sent att den insticksväg som jag tänkt ta in mellan husen istället var en garageinfart. Så fick runda hela kvarteret och ta mig in i skogen från andra hållet. Där gick säkert fem minuter i onödan.

Det var första missen, men tyvärr inte den sista. Till viss (stor) del berodde det givetvis på mig. Men som vanligt var GPS:n långt ifrån ständigt på min sida.

Först trodde jag att min GPS visade fel, utgick från att jag läste naturen rätt, och traskade på. Fick dock snart inse att jag hade fel, och fick slingra mig mellan massor av sly för att komma rätt. När jag sedan skulle ta mig därifrån och ut mot checkpointsen vid Salsjön så läste jag kartan fel och kom ner till vägen på andra sidan en stängslad hage. Fick backtracka upp i skogen och komma ut på ett bättre ställe.

Men när jag då fick för mig att det var läge att lita på telefonen istället för huvudet så svek telefonen mig. Ett par, tre gånger sa den att jag var en bra bit ifrån där jag verkligen var. Tog en skärmdump av telefonen vid ett av dessa ställen. Den röda pricken är där jag verkligen var. Den blå där telefonen påstod.

Någon som vet hur (om?) man kan få sin gps i telefonen (iPhone 8) att visa med större säkerhet? Batteriförbrukning inget problem pga powerbank.

Ska kanske förklara clickbaiten i rubriken också. Har en historik med knäskador. Två på högra och två på vänstra knät. Under lördagens checkpointjakt värkte det högra knät i slutet. I dag, på väg mot en stolpe i sankmark, trampade jag på en pinne som flög upp på knät som trasades sönder. Ja, byxknät då alltså. Vilket kändes tråkigt eftersom jag gillar dessa vandrarbyxor. Får se om det finns någon bloggläsare, till exempel någon nära släkting med symaskin, som kan hjälpa mig att laga dem… Mina knän höll dock ihop bra, så ingen fara på taket.

Dagens knäskada. Stackars byxor.

Efter ett par timmar insåg jag att det var lika bra att nöja mig med Bräkne-Hoby denna dag. Att köra till Hällaryd och plocka ett par, tre checkpoints kändes inte lönt eftersom jag skulle behöva passera områdena sedan igen. Fick dock mer att grymta över innan mitt plockande var klart. Min näst sista checkpoint stod inne i en elstängslad hage, och eftersom jag inte hittade någon bra ingång fick jag gå runt halva hagen för att upptäcka en färist med bara lite elstängsel över. Och sedan gå till nedre delen av hagen för att registrera checkpointen.

Är generellt sett skeptiskt till kontroller i stängslade hagar. Åtminstone om det inte finns gott om färister för att ta sig in och ur hagarna. Att lägga en kvart på att gå runt en hage är inte skoj.

Måste dock säga att detta inlägg nog låter mer negativt än jag är efter rundan. Vädret var fint, och naturen trevlig. Jag plockade 26 checkpoints på tre timmar och har gjort min debut i HittaUt Ronneby. I morgon är jag ledig, och då kan jag förhoppningsvis lägga lite fler timmar utan att ha krav på att komma hem för att jobba.

En reaktion till “26 checkpoints och en knäskada

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s