Fyra släpp i största kommunen

Försökte fiska fram lite information om Kristianstads försläpp nu till helgen, men fick svaret att jag skulle ha tålamod och hålla utkik i sociala medier. Nu är inte tålamod min främsta styrka, men att ständigt uppdatera sociala medier är jag bättre på.

Hade förväntat mig ett försläpp i Kristianstad likt det i fjol. Då la Pan-Kristianstad ut 15-talet checkpoints vid Hammar, och 15-talet vid Äspet i Åhus. Dessutom har jag för mig att de släppte en av sina cykelrundor. Tänkte därför att jag kunde passa på att ta årets försläpp lite snabbt och lätt under lördagen, och kombinera det med mer utflykt österut. Antingen till Karlshamn, där jag har en del kvar att plocka (hade bland annat Hanö som ett hett alternativ, men är rädd att fastna på ön och märka att sista båten redan gått), eller till Ronneby som genomför sitt huvudsläpp.

Nu tror jag istället att jag får koncentrera mig på att ta Kristianstad under lördagen, och kanske också under en bit av söndagen.

Följande info släpptes nämligen under torsdagen:

Alltså fyra olika kartor, och en i varje väderstreck. Och för den som inte vet det så är Kristianstad Skånes största kommun sett till ytan, med en storlek på 1 346 kvadratkilometer (havsvatten borträknat, varav 1 245 kvkm land. Hässleholm är större sett till enbart landareal, 1306 resp 1269 kvkm). Om man placerat en karta i varje väderstreck lär det alltså bli en del körande mellan de olika platserna.

Skulle bilden i inlägget vara från en av årets checkpoints är min gissning att den är tagen på Ivö. Vill nämligen minnas att naturen vid fjolårets släpp var väldigt lik den på bilden. Men det återstår att se.

Planen blir nu att – såvida inte Kristianstad under fredagen släpper mer info om vilka områden det är – försöka komma i säng hyfsat tidigt på fredag och kunna bege mig till kartan i väster när det ljusnar på lördagsmorgonen. Tänker mig att Bockeboda med sin natur borde ligga nära till hands för ett släpp också i år, men det återstår ju att se.

Därefter får jag väl dra upp planerna och se vad jag hinner.

Men kan inte påstå att jag är en person som gillar att planera efter hand. Hade velat ha rutten klar i huvudet redan innan jag gick och la mig på fredagen.

Hur som helst, på något sätt ska jag väl kunna ta de 73 checkpointsen nu i helgen, och på så vis klättra upp på totalt 225. Målet var sedan att sticka ut midnatt mot torsdag när Hässleholm gör hela sitt grundsläpp. Men där gick jag på en nit…

Klockan 8? Då sitter jag ju på jobbet! Och på kvällen finns det begränsat med tid. Men visst, jag har ju sagt att jag inte ska ta Hässleholm som en tävling i år. Givetvis ska jag ta alla, och extrasläppen kommer jag försöka beta av så fort de kommer – men huvudsläppet ska jag stycka upp och ta i lagom takt. Någon efter jobbet ena dagen, någon tillsammans med barnen andra. Någon kanske på lunchrasten.

Men jag hade väl åtminstone kunnat få ta ett tiotal under första natten? Blir kanske till att vandra planlöst under ett par timmar och se om jag hittar någon stolpe i mörkret…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s