Två checkpoints, blåbärsjakt – och vinst

Tittar i historiken. Det har uppenbarligen gått en och en halv månad sedan jag senast skrev ett inlägg. En del har kommit emellan. Som husskrapande, trädgårdsröjande, semester i allmänhet. Och en smula dåligt samvete över att allt det hittautande som jag tänkte ägna mig åt under semestern knappt blev någonting.

För en och en halv månad sedan stukade jag foten i skogarna utanför Perstorp. Ouppmärksamhet i kombination med en nerförsbacke blev högerfotens (och mitt) fall. Tidigare har fotstukningar gått över på några dagar, om de inte suttit i upp till en eller ett par veckor. Och kanske är det åldern som börjar ta ut sin rätt (är veckor ifrån 35…), men foten känns fortfarande inte bra. Sträcker jag ut foten helt (tänk att du ska gå på tå, men jag gör det alltså sittande på en stol) så känns det inget konstigt i vänsterfoten, medan det strålar från baksidan av foten och in under knölen på utsidan av foten. När jag går gör det dessutom ont under foten, sannolikt på grund av snedbelastning för att kompensera värken.

Tog extrasläppet i Bjärnum (HittaUt Hässleholm) dagen efter det kom. Imponerad över hur aktiva hässleholmarna är, för trots att jag var först klar under söndagen så var jag bara på 20:e plats. 19 av fullpoängarna hade alltså tagit hela släpper under lördagen.

I lördags släpptes nya checkpoints i projektet, i Tyringe. Men eftersom det sammanföll med barnvecka var det aldrig ens aktuellt att försöka klippa alla. Istället gjorde jag och barnen upp planer för söndagen där vi – beroende på promenadformen hos barnen – skulle ta mellan fem och sju gröna och blå checkpoints. Det jag inte räknat med var hur hutlöst mycket blåbär och hallon som det fanns i Sanatorieskogen… Så det blev bara två checkpoints, och de 1,53 km som avverkades tog hela 49 minuter att gå. Och det trots att jag tidigt deklarerade att vi avslutade checkpointletandet, och att om vi bara kom tillbaka till bilen så kunde vi köra hem och äta för att sedan återvända med spannar för att plocka så mycket blåbär de orkade.

Vid återbesöket blev det runt 350 gram blåbär. Barnen önskade blåbärspaj, men än så länge har det bara blivit lite efterättsbär.

Helgen bjöd dock på en annan trevlig överraskning i och med första vinstdragningen i Hässleholm. I fjol blev det nada på mina insamlade checkpoints, men i första dragningen i år blev det ett presentkort på Café Madrix i stan. Så det blir till att nyttja det med barnen en ledig dag vad det lider!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s