Alla rundor borde avslutas vid en glassbar

Ser vandrandet och letandet som det som verkligen ger mig njutning. Men ibland måste man känna efter i pauserna emellan. Nu har jag visserligen svårt att ta pauser. Även om HittaUt inte är en tävling så rullar ju tidtagningen på pulsklockan. Står jag still så tappar jag ju tempo. Det är därför som jag försöker äta gående under mina rundor.

Och ändå: mina fyra bästa stunder hittills under HittaUt-säsongen har jag haft när jag stannat upp och njutit. Till dessa kan jag också räkna otaliga korta stopp där jag stått och tittat ut över vatten eller skogen.

Två av stunderna har redan nämnts här i bloggen. Den första var när jag i skogen i Karlshamn bara stannade upp och lät mig omslutas av tystnaden på platsen. Stod väl inte så mer än en minut, men laddade batterierna åtskilligt under denna minut. Den andra pausen var vid Varbergs fästning där jag satte mig på en bänk i solen och åt min medhavda lunch medan jag ömsom blickade ut över havet, ömsom tittade på folk.

Det tredje och fjärde ögonblicket upplevdes idag när jag gjorde återbesök hos HittaUt Ronneby. Men vi får väl börja från början.

Gårdagens Kristianstadspremiär till trots kände jag mig pigg i såväl fötter som huvud när kosan under söndagsmorgonen styrdes mot Ronneby. Eftersom jag inte kom upp när klockan ringde så var jag inte på plats för att kunna börja leta förrän 09.35, men å andra sidan hade jag tid att leta fram till 17.00, så någon stress eller panik kände jag ändå inte.

Det var nästan bara bra att jag kom iväg lite senare, för när jag nu kom fram var temperaturen redan 12 grader, varför jag nöjde mig med underställströja och min densmalastigen-tshirt (idag den vita). Med tanke på att temperaturen sedan fortsatte att stiga så var det helt rätt val att inte släpa med jackan.

Parkerade i närheten av Kallinge kyrka och tänkte först ta checkpointsen i norr vid Blekinge flygflottilj, för att därefter ta de som fanns i södra Kallinge, mellan platsen där bilen var parkerad och E22:an. Men som jag tidigare konstaterat är en av mina akilleshälar att jag har svårt att hitta rätt kompassriktning när jag kliver ur bilen. Så istället för att gå norrut gick jag västerut… Och när jag väl insåg mitt misstag var det lämpligare att ta checkpointsen i söder först.

Hade fortsatta problem med GPS-punkten i appen. Stundtals fungerade den, stundtals frös den. Så jag försökte i möjligaste mån läsa av naturen och orientera på riktigt. Många gånger gick det bra, men givetvis gjordes en del grodor. Som när jag, två olika gånger, tog sikte på den brant jag trodde att jag skulle till, för att efter att ha letat förgäves ett tag, uppdatera kartan och inse att min glädje över att se en brant gjort att jag glömt att kontrollera om det var rimligt att det var just den eftersökta branten…

Min första paus som kvalar in på min nyskapade topp-fyra-lista inträffade när jag gick och räknade bryggor vid Skärsjön. Det var givetvis inte bryggräkning för nöjes skulle, utan att medel för att få mig klar över när jag skulle vända upp i skogen. Men så var där en brygga som såg alldeles otroligt inbjudande ut. Så först gick jag ut och ställde mig på den och kände hur de små vågorna lekte med bryggan. Sedan satte jag mig ner med benen i kors. Först med slutna ögon, och sedan med öppna ögon som bara lät vågorna framför mig passera snett mot mig. Lyssnade på det rytmiska kluckandet, kände hur bryggan krängde med en lätt rullande gång. Satt inte så mer än kanske fem minuter, men vilka fem minuter det var!

Betade av skogen och fortsatte upp mot flygflottiljen (såg dock inte röken av en landningsbana eller något annat som påminde om att det förekom någon luftburen aktivitet i närheten). Här följde checkpointsen ganska väl en stig som gick runt området. Alla pinnarna var i närheten av stigen, även om de röda och svarta givetvis var lite längre in i terrängen. Men alla ändå ganska lätta.

Först efter att jag tagit min sista checkpoint och skulle leta mig söderut mot bilen fick jag första tecknet på att jag började bli trött i huvudet. Det är nämligen den tröttheten som kommer före kroppens trötthet för mig. Att jag börjar snubbla beror inte på att jag inte orkar lyfta fötterna ordentligt, utan på att hjärnan inte skickar rätt signaler… Direkt efter att jag tagit sista checkpointen gjorde jag en snabb beräkning om hur jag skulle gå. Hade nog hunnit 200-300 meter när jag blev tvungen att uppdatera kartan eftersom verklighetens stigar inte såg ut som de som fanns där jag trodde att jag var på kartan.

Givetvis var det inget fel på de ritade kartorna. Felet var att jag, när jag skulle gå söderut istället gick norrut. Så det var bara att vända.

Kallingevandringen tog drygt fyra timmar och landade på runt 18 kilometer. Hade bestämt mig för att också ta Listerby öster om Ronneby eftersom där var tio checkpoints på en ganska liten yta. På grund av huvudtrötthet var jag dock tvungen att ta app-GPS:n mer till hjälp för att inte hamna fel. Problemet med min trötthet är nämligen inte bara att jag lyfter fötterna för dåligt eller går åt fel håll. Den gör också att jag inte tänker igenom mina beslut ordentligt. Plötsligt kan jag finns mig genande rakt igenom en tät granskog trots att vägen runt hade gått mycket snabbare, eller så sätter jag av på en liten stig som jag tror är rätt när det i själva verket är en annan stig tiotalet meter längre bort som är den rätta.

Hursomhelst tog jag de tio checkpointsen, och eftersom den sista var vid samma gårdsbutik som Daniel Pedersen upplyste om efter sin lördagsrunda, passade jag på att stanna till för en glass och en kaffe. Nu tror jag säkert att min tvåkulorsstrut med hallonsorbet och fläderglass, tillsammans med bryggkaffe med gårdens mjölk serverat i Muminkopp, hade smakat gott oberoende av yttre förutsättningar. Men har man vandrat i cirka 25 kilometer och får sätta sig på en bänk i solen och bara njuta, ja då lägger det till något extra i smakupplevelsen.

Så alla som funderat på att ta checkpointsen i Listerby öster om Ronneby: stanna upp och ta en paus. Gärna med glass och kaffe. Jag lovar att det kommer att vara värt det.

Med de tidigare plockade stolparna i Bräkne-Hoby, tillsammans med Kallinge och Listerby, står jag för tillfället på 63 av 100 i Ronneby. Förhoppningsvis kan jag klippa resterande 37 under en och samma dag inom inte alltför avlägsen framtid.

Annars går vi nu in i en tid då jag sannolikt kommer att prioritera ner Blekinge till förmån för Skåne. Hässleholm har sin premiär på torsdag, och jag ska passa på att sticka ut och leta med barnen under kommande vecka. Därefter är det stora släpp varannan dag med Kristianstad (29/4), Östra Göinge (1/5) och Eslöv (3/5). Eftersom det slumpat sig så i mitt arbetschema att jag jobbar 1-2 maj (men bara fram till 15) och sedan är ledig 3-4 maj, så borgar det för att det kan bli en hel del stolpar på kontot inom de kommande två veckorna.

Förresten, en uppmaning till alla HittaUtare! Eller två. För det första, swisha gärna en slant till arrangörerna för respektive projekt. I fjol satte jag in en spänn per plockad pinne. Det blir på det stora hela inte så mycket för mig, men tänk om till exempel varannan person som tog checkpoints i Hässleholm förra året swishat en krona per stolpe för denna aktivitet som man får göra gratis. Då hade Hässleholms OK fått in drygt 65 000 kronor. Och alla som någonsin varit involverad i en föreningsstyrelse vet att det inte varit några summor att skratta bort.

För det andra: Det är inte bara människor som trivs i naturen, så glöm inte att kolla kroppen efter fästingar! När jag kom hem hade jag en som kröp runt på min arm och två som satt sig på benen. Nu fantomkliar det överallt, men alla fästingar verkar borta.

Skånepremiären

I dag tog jag nog mitt första sansade beslut kring HittaUt sedan jag upptäckte arrangemanget förra året. Jag slutade i tid. Vilket verkligen inte var för tidigt, men inte heller huvudlöst sent. Och på grund av det är Kristianstad för tillfället avbockat.

Nej, jag lyckades inte med mina ambitioner att lägga mig tidigt, gå upp tidigt, och sticka ut tidigt denna lördag när Kristianstad hade sin HittaUt-premiär. För först hade jag saker jag behövde göra här hemma, och sedan var klockan så mycket att det inte kändes lönt att gå och lägga sin innan kartorna publicerats. Det enda jag visste var ju att det skulle vara en karta i varje väderstreck, men vad skulle det innebära? Hur många checkpoints skulle jag hinna ta? Och hur mycket tid skulle spenderas i bilen.

Så när klockan slog midnatt satt jag vid datorn och drog upp planerna för Uddarp, Stackedala, Horna och Lerjevallen, för att sedan gå och lägga mig – med tidig larmtid och ambitionen att orka upp.

Vilket jag inte gjorde.

Först vid 06.00 masade jag mig ur sängen, och när jag en stund senare tuggade i mig min frukost såg jag att tre redan varit ute och börjat leta. Och att den anonyme ”Hemulen” redan var klar. En HittaUtare klar med checkpointsen, och jag var inte ens klar med frukosten… Men detta ska ju vara ett år då jag bryr mig mindre om var jag ligger i resultatlistan, och lägger mer fokus på att aktiviteten i sig är så fruktansvärt rolig. Och denna lördag var det inte svårt att charmas av vare sig naturen eller HittaUt-konceptet.

Redan vid 07.30-tiden på Uddarps parkering bytte jag några ord med andra morgonpigga HittaUtare som inlett sitt letande. Genom resten av dagen skulle det sedan återkomma många muntra mungipor och härliga små samtal på coronasäkert avstånd i naturen.

Insåg ganska snart att jag inte skulle ha något problem att hinna ta hela Kristianstadssläppet, trots att det rörde sig om 73 checkpoints. Kartorna var relativt små och checkpointsen stod därmed tätt. Mitt återkommande problem med telefonens GPS skulle som vanligt bli mitt största problem. Vad kunde jag lita på? Telefonen eller min orienteringsförmåga? Inget av alternativen var hundraprocentigt, och problemet är ju att jag själv inte kan avgöra vad som är rätt vid varje enskilt ögonblick. Särskilt inte när jag efter ett tag blir trött i båda fötter och huvud.

Telefonen bråkade dock med mig och slutade jämt och ständigt att uppdatera kartan. Och när den väl uppdaterade den så placerade min blå GPS-plupp ofta en bra bit ifrån platsen jag visste att jag var. Som mitt på en bred stig, och inte 15 meter ut i skogen.

Först när jag hade tagit mig till Stackedala (och börjat med att träffa på Patrik Lindqvist som redan var klar (läs förresten intervjun med honom i Orienteringsmagasinet)) insåg jag att GPS-punkten frös så fort jag registrerat en checkpoint. Fruktansvärt störigt att behöva ladda om kartan eftersom det då ska zoomas in på nytt efter varje reggning. Vilket ledde till att jag slutade orientera efter GPS-punkt och istället började läsa av naturen. Ett vinnande koncept. För den bokskogiga naturen är tacksam att såväl navigera i som att stövla rakt igenom.

Också i Horna var naturen tacksam och orienteringen förhållandevis lätt. Det gick dock inte att se lika långt bland tallar och snår, så vid ett par tillfällen fick jag helt enkelt uppdatera kartan för att få koll på var jag befann mig. En av gångerna var jag säker på att jag hållit rätt kurs mot nästa checkpoint, bara för att inse att jag gått vinkelrätt mot den. Vilket å andra sidan fick som följd att jag skulle rakt söderut och då kunde följa solen.

För övrigt träffade jag på Patrik också vid parkeringen i Horna. Än en gång var han klar med ett område när jag kom dit för att ge mig ut.

Ingen av de fyra rundorna var vidare lång. De 3,34 kilometrarna det blev i Uddarp klarades av på 48 minuter, och att det inte gick fortare skyller jag på GPS-strul. 5,9 kilometer i Stackedala avverkades på 1:26, och då var det enda några rejäla backar som skulle klaras av. Horna bjöd mig på 5,34 kilometer på 1:01.

Mina problem vållades av Lerjevallen. Det var backigt, och svårare att orientera med defekt GPS. Därför fick jag oftare uppdatera kartan för att få fram en lägesbild. Dessutom hade jag oväntat svårt att hitta två ruiner med varsin blå checkpoint, för allt jag såg i alla riktningar var en uppsjö av stengärdesgårdar.

När jag hade tre checkpoints kvar att registrera blev jag omsprungen i terrängen (jag gick hela tiden). I efterhand förstod jag att det var Mikael Persson som hade tagit en del av checkpointsen under natten och nu var ute för att samla in resten. När jag var klar med mitt varv och uppdaterade ställningen såg jag att såväl han som jag stod på 71 checkpoints, och att jag stod först. När listan väl uppdaterats med våra båda sista hade han dock passerat.

Men det är ju ingen tävling, och allt det där.

Och här fattade jag alltså mitt livs första kloka HittaUt-beslut. Klockan vara bara strax efter 14, och jag hade utan problem hunnit köra till Karlshamn eller Ronneby och fortsätta mitt letande. Men istället bröt jag, körde förbi mina föräldrar på hemvägen och stannade där för lite kaffe och glass, och hade sedan tid på kvällen att stå och skrapa huset under några timmar.

Fyra släpp i största kommunen

Försökte fiska fram lite information om Kristianstads försläpp nu till helgen, men fick svaret att jag skulle ha tålamod och hålla utkik i sociala medier. Nu är inte tålamod min främsta styrka, men att ständigt uppdatera sociala medier är jag bättre på.

Hade förväntat mig ett försläpp i Kristianstad likt det i fjol. Då la Pan-Kristianstad ut 15-talet checkpoints vid Hammar, och 15-talet vid Äspet i Åhus. Dessutom har jag för mig att de släppte en av sina cykelrundor. Tänkte därför att jag kunde passa på att ta årets försläpp lite snabbt och lätt under lördagen, och kombinera det med mer utflykt österut. Antingen till Karlshamn, där jag har en del kvar att plocka (hade bland annat Hanö som ett hett alternativ, men är rädd att fastna på ön och märka att sista båten redan gått), eller till Ronneby som genomför sitt huvudsläpp.

Nu tror jag istället att jag får koncentrera mig på att ta Kristianstad under lördagen, och kanske också under en bit av söndagen.

Följande info släpptes nämligen under torsdagen:

Alltså fyra olika kartor, och en i varje väderstreck. Och för den som inte vet det så är Kristianstad Skånes största kommun sett till ytan, med en storlek på 1 346 kvadratkilometer (havsvatten borträknat, varav 1 245 kvkm land. Hässleholm är större sett till enbart landareal, 1306 resp 1269 kvkm). Om man placerat en karta i varje väderstreck lär det alltså bli en del körande mellan de olika platserna.

Skulle bilden i inlägget vara från en av årets checkpoints är min gissning att den är tagen på Ivö. Vill nämligen minnas att naturen vid fjolårets släpp var väldigt lik den på bilden. Men det återstår att se.

Planen blir nu att – såvida inte Kristianstad under fredagen släpper mer info om vilka områden det är – försöka komma i säng hyfsat tidigt på fredag och kunna bege mig till kartan i väster när det ljusnar på lördagsmorgonen. Tänker mig att Bockeboda med sin natur borde ligga nära till hands för ett släpp också i år, men det återstår ju att se.

Därefter får jag väl dra upp planerna och se vad jag hinner.

Men kan inte påstå att jag är en person som gillar att planera efter hand. Hade velat ha rutten klar i huvudet redan innan jag gick och la mig på fredagen.

Hur som helst, på något sätt ska jag väl kunna ta de 73 checkpointsen nu i helgen, och på så vis klättra upp på totalt 225. Målet var sedan att sticka ut midnatt mot torsdag när Hässleholm gör hela sitt grundsläpp. Men där gick jag på en nit…

Klockan 8? Då sitter jag ju på jobbet! Och på kvällen finns det begränsat med tid. Men visst, jag har ju sagt att jag inte ska ta Hässleholm som en tävling i år. Givetvis ska jag ta alla, och extrasläppen kommer jag försöka beta av så fort de kommer – men huvudsläppet ska jag stycka upp och ta i lagom takt. Någon efter jobbet ena dagen, någon tillsammans med barnen andra. Någon kanske på lunchrasten.

Men jag hade väl åtminstone kunnat få ta ett tiotal under första natten? Blir kanske till att vandra planlöst under ett par timmar och se om jag hittar någon stolpe i mörkret…

38,9 + 29,4 = vilodag

Var lite orolig för hur fötterna skulle se ut när jag drog av strumporna. Med sex checkpoints kvar att plocka kunde jag ha svurit på att en blåsa under foten spruckit. Men alla var hela. Alla sju. Fötterna är nu djupt nedkörda i ett fotbad. Det kan de helt klart gjort sig förtjänta av.

Efter helgens ”kortare” utflykter (4,5 respektive 3 timmars letande) inleddes veckan med lediga dagar. Således kunde jag helt fritt disponera tiden. Och därför ställdes klockan på 6. För lite sovmorgon får man ändå unna sig.

Hade dragit upp planerna på mitt Karlshamnsbesök förhand. Skulle inleda vid Eriksbergs naturreservat och plocka de tio checkpoints som fanns där, för att sedan gå samma väg tillbaka. Dock inte in i bilen för att köra vidare, utan förbi bilen för att plocka ytterligare ett gäng checkpoints. Det är en något vansklig taktik som ju, oavsett fysisk status, tvingar dig att behöva gå tillbaka till bilen som kan stå en bra bit bort. I bästa fall skulle jag sedan också hinna och orka ta de 17 checkpointsen vid Hällaryd.

Efter en solig helg skulle måndagen bjuda på mer varierat väder. Det hade regnat under natten, skulle bli soligt fram till tidig eftermiddag, och sedan börja snöa. Jag hade dock inte gått mer än i en kvart innan det började hagla. Men ska det komma någon form av nederbörd så föredrar jag nog ändå just hagel. Hade det kommit som ett rejält ösregn hade jag varit blöt hela dagen, men nu studsade det av mig.

Att det var blött från natten försvårade dock inledningen av dagen. Halkade i en trappa ner till en brygga, men höll hårt i ledstången och kunde förhindra att jag drattade nerför trappan. Höll strax därpå på att vricka foten på en sten, och halkade lite senare på en mossig sten, men lyckades hålla balansen. Allt under den inledande turen på Eriksberg. Därför glad att jag ändå tog dessa checkpoints medan jag fortfarande var pigg i benen och huvudet.

Kortade visserligen av den runda jag tänkt gå en aning. Anledningen var att det redan började bli långt, och jag inte hittade några lämpliga övergångar till de två checkpoints som jag nu skippade. Blev ändå 30 checkpoints totalt under de tre mil som rundan varade. Efter att ha kört till McDonalds och käkat gjorde jag bedömningen att kroppen skulle hålla också för Hällaryd, och att det fanns tillräckligt mycket tid till skymningen. Båda sakerna stämde, även om det började mörkna i skogen när solen klättrade neråt på himlen.

När jag kom tillbaka till bilen hade jag 49 940 steg på pulsklockan, så tog några steg till för att komma över 50 000. Personligt rekord var det redan när jag passerade 45 000 steg. Avståndsmässigt blev det 38,9 km.

(Okej, lite transparens. Var för trött för att skriva vidare efter ovanstående, så fortsättningen skrivs nu under söndagskvällen)

Kände mig relativt pigg i kroppen när jag gick och la mig på måndagskvällen, och eftersom jag ville kunna lägga så mycket tid som möjligt i Varberg ställde jag klockan på 04.30. En timme efter att den ringt backade jag ut bilen ur garaget och körde mot nordväst. Vid 07.30 kunde jag börja leta.

Efter att tidigare ha granskat Varbergs checkpoints fann jag det vettigt att ta dem i nummerordning, eftersom de högst troligt var planerade så. Eftersom jag parkerade vid Östervi IP var det dock lämpligare att starta med 49 och 50 innan jag fortsatte från 1.

Kändes verkligen som att checkpointsen satt lättare än i Karlshamn. Dels var terrängen (åtminstone inledningsvis) lättare, men dessutom stod checkpointsen synliga om man bara lyckades orientera sig till rätt plats. Uppskattas av undertecknad.

Efter 75 minuter har jag redan betat av 16 checkpoints och kände hur detta skulle bli en snabb dag. Det var dock en lite för snabb slutsats som snart skulle motbevisas. Vägen till nästa checkpoint var nämligen lång och innebar vandring på asfalterade cykelvägar. Bara efter en liten stund började båda fötterna ömma…

Svängde in i en butik som jag passerade och passade på att köpa en banan och en drickyoggi. Eftersom jag bara kör midjeväskan har jag inte mycket plats för mat och dryck, och tänkte därför att det var lika bra att fylla på magsäcken med annat och låta det lilla jag hade med mig ligga kvar.

Rundan gick snart vidare ut mot kusten och blåsten. Och fötterna gjorde mer och mer ont.

När jag nådde 25 checkpoints visste jag i alla fall att jag var halvvägs och bara hade spurten kvar. Hade det inte varit för fötterna hade jag säkert haft mer behållning av hela vandringen, och klarat av den åtminstone en timme snabbare. Nu växte istället blåsorna, och jag blev allt långsammare. Passade ändå på att försöka njuta av omgivningarna och utsikten, och satte mig i solen nedanför Varbergs fästnings murar för att äta mina tunnbröd och en del av mitt jägarsnus.

Inte så många felnavigeringar denna dag, och de som jag ändå gjorde var inte av det värre slaget. Totalt blev det 29,4 kilometer vandrade under tisdagen. Och med alla blåsor och fotont var det lätt att bestämma att den lediga onsdagen inte skulle spenderas i terrängen, utan hemma vid husfasaden med färgskrapa i hand.

Nu väntar uppehåll till lördagen den 17/4 då Kristianstad gör ett försläpp och (om jag förstått saker och ting rätt) Ronneby gör sitt huvudsläpp. Så får bli två dagar till österut, för att sedan kunna påbörja hemmasäsongen den 22/4 då Hässleholm har premiär! Nu under söndagen kom det dessutom info från HittaUt Hässleholm att Stoby-Olahus blir nytt område detta år. Blir spännande. Har aldrig varit där, men hört att det ska vara vackert.

Dessutom är cykeln för tillfället på service för att få sig en rejäl uppfräschning när nu säsongen börjar på allvar.

26 checkpoints och en knäskada

-2 grader när jag klev ur bilen i Bräkne-Hoby under söndagsmorgonen.

Ibland blir inte HittaUt-dagarna som man tänkt sig. Tyckte att jag dragit upp planerna väl: först köra till Bräkne-Hoby och plocka de 26 checkpoints som fanns där. Att klara det på runt två timmar kändes inte orimligt, trots de många kontrollerna, eftersom avstånden inte såg så skräckinjagande ut. Därefter skulle jag köra till Hällaryd en kort bit därifrån och ta det knappa 20-tal checkpoints som fanns där. Skulle jag vara riktigt effektiv hade jag dessutom utsett ett område i Karlshamns ytterkanter dit jag kunde köra och plocka en handfull till.

Hälften av checkpointsen i Bräkne-Hoby var inne i samhället, medan hälften var strax öster om. Jag hade stakat ut vilken runda som skulle vara den bästa, men orienterade mig fel en gång redan inne i samhället. Tog fel väg, och när jag skulle rätta till misstaget hade jag två alternativ. Valde det högra, men förstod för sent att den insticksväg som jag tänkt ta in mellan husen istället var en garageinfart. Så fick runda hela kvarteret och ta mig in i skogen från andra hållet. Där gick säkert fem minuter i onödan.

Det var första missen, men tyvärr inte den sista. Till viss (stor) del berodde det givetvis på mig. Men som vanligt var GPS:n långt ifrån ständigt på min sida.

Först trodde jag att min GPS visade fel, utgick från att jag läste naturen rätt, och traskade på. Fick dock snart inse att jag hade fel, och fick slingra mig mellan massor av sly för att komma rätt. När jag sedan skulle ta mig därifrån och ut mot checkpointsen vid Salsjön så läste jag kartan fel och kom ner till vägen på andra sidan en stängslad hage. Fick backtracka upp i skogen och komma ut på ett bättre ställe.

Men när jag då fick för mig att det var läge att lita på telefonen istället för huvudet så svek telefonen mig. Ett par, tre gånger sa den att jag var en bra bit ifrån där jag verkligen var. Tog en skärmdump av telefonen vid ett av dessa ställen. Den röda pricken är där jag verkligen var. Den blå där telefonen påstod.

Någon som vet hur (om?) man kan få sin gps i telefonen (iPhone 8) att visa med större säkerhet? Batteriförbrukning inget problem pga powerbank.

Ska kanske förklara clickbaiten i rubriken också. Har en historik med knäskador. Två på högra och två på vänstra knät. Under lördagens checkpointjakt värkte det högra knät i slutet. I dag, på väg mot en stolpe i sankmark, trampade jag på en pinne som flög upp på knät som trasades sönder. Ja, byxknät då alltså. Vilket kändes tråkigt eftersom jag gillar dessa vandrarbyxor. Får se om det finns någon bloggläsare, till exempel någon nära släkting med symaskin, som kan hjälpa mig att laga dem… Mina knän höll dock ihop bra, så ingen fara på taket.

Dagens knäskada. Stackars byxor.

Efter ett par timmar insåg jag att det var lika bra att nöja mig med Bräkne-Hoby denna dag. Att köra till Hällaryd och plocka ett par, tre checkpoints kändes inte lönt eftersom jag skulle behöva passera områdena sedan igen. Fick dock mer att grymta över innan mitt plockande var klart. Min näst sista checkpoint stod inne i en elstängslad hage, och eftersom jag inte hittade någon bra ingång fick jag gå runt halva hagen för att upptäcka en färist med bara lite elstängsel över. Och sedan gå till nedre delen av hagen för att registrera checkpointen.

Är generellt sett skeptiskt till kontroller i stängslade hagar. Åtminstone om det inte finns gott om färister för att ta sig in och ur hagarna. Att lägga en kvart på att gå runt en hage är inte skoj.

Måste dock säga att detta inlägg nog låter mer negativt än jag är efter rundan. Vädret var fint, och naturen trevlig. Jag plockade 26 checkpoints på tre timmar och har gjort min debut i HittaUt Ronneby. I morgon är jag ledig, och då kan jag förhoppningsvis lägga lite fler timmar utan att ha krav på att komma hem för att jobba.

Äntligen!

Ljuvligt väder, soligt men kallt, blev mitt sällskap denna första HittaUt-dag för säsongen.

Så var också min premiär avklarad. Har känt avundsjukan bubbla i mig av att se antalet registrerade checkpoints skjuta i höjden från och med förra lördagen. Men nu är jag också igång.

I fjol tog jag, under säsongens sista skälvande dagar, 30-talet checkpoints i Karlshamn. Det var, mig veterligt, mitt första besök i Karlshamn över huvud taget.

Och idag gjorde jag mitt andra besök där.

Vädermässigt kändes det lite lurigt. Visserligen skulle det bli soligt och fram på dagen lite varmare, men vid 8-rycket skulle temperaturen fortfarande ligga runt nollan. Det fick därför bli en underställsförmiddag. Huvudet löstes genom att dra på en av HittaUt-buffarna över bakhuvud, öron, nacke och haka. Och sedan trycka ner kepsen uppepå. Blev väldigt angenämt eftersom lösningen skyddade bra mot vinden och den låga solen.

Körde hemifrån strax före klockan 7, och parkerade vid Vägga IP strax före 8, i mer eller mindre samma parkeringsruta som jag stod i för drygt fem månader sedan. Gick sedan ner till anslagstavlan vid Stigmännens stuga, eftersom där skulle finnas en checkpoint. Tyckte det var lämpligt att inleda säsongen med den, eftersom det var den sista (eller åtminstone en av de sista) jag tog förra året när jag avslutade i mörker.

Märkte dock ringrostigheten direkt. Och att jag kanske lyckats lura mig själv med aprilskämtet häromdagen. För när jag skulle registrera checkpointen i appen skrev jag 1XX (obs, XX är inte koden), och tänkte ”så bra att de har både siffror och bokstäver, då blir det svårare att gissa. För att sekunden mötas av meddelandet ”fel kod”, och snabbt inse att 1:an ju var numret på checkpointen och inget annat…

Det blev underbara 4:35 i rörelse innan jag var tillbaka i bilen. Kunde med 28 plockade checkpoints (12g, 5b, 5r, 6s) landa på en tillfällig 22:a plats. Räknade ut att det i snitt behövdes strax under tio minuter per checkpoint.

Lärdomar:
• Tejpningen av fötterna funkade bra. Har vid långa vandringar problem med att tå två och tre räknat från lilltån skaver mot varandra, och att nageln på den ena tån skär in i den andra tån. Tejpade nu båda dessa tår (på båda fötterna) var för sig, och slapp problem.
• Jag måste lita mer på min egen förmåga. GPS:en var några gånger ute i for, och jag har vid sådana tillfällen svårt att lita på mig själv, men fick idag stanna upp några gånger, läsa kartan och jämföra med naturen omkring mig, och på så vis lösa orienteringen.

Förhoppningsvis orkar jag ut under söndagen också. Eventuellt blir det naturpasset i Osby istället, annars HittaUt i Karlshamn eller Ronneby. Om jag inte stannar hemma och skrapar färg från huset.

I fjol insåg jag först efter hemkomst att jag missat Utvandrarmonumentet. I dag höll jag på att missa det för att jag inte visste var det stod. Men sprang så in i det (bildligt talat) på väg tillbaka till bilen.

HittaUt i Skåne – vad har 2021 att erbjuda?

När jag började med HittaUt förra våren hade jag rätt vaga bilder av hur det hela skulle påverka min vardag. Jag skulle ta kontrollerna i Hässleholm, och hade sedan förstått det som att ytterligare två kontroller (alltså inte två släpp, utan enbart två checkpoints) skulle komma senare under säsongen.

När nu HittaUt erövrar hela Skåne denna säsong antar jag att det finns mycket intresse i (och utanför) länet kring hur de olika projekten har tänkt. Vi har ju veteranen Kristianstad, andraårsdeltagaren Hässleholm, samt nykomlingarna Östra Göinge, Eslöv, Malmö och Skåne. Skåne, som har ett annorlunda upplägg än de övriga fem, med projektledare anställd av Skånes orienteringsförbund som spindeln i nätet, och med förhoppningen att små föreningar (orienteringsklubbar, hembygdsföreningar med flera) ska ställa upp med några checkpoints. Det blir kanske att betrakta som ett stort antal extrasläpp i utformning, där deltagande platser bidrar med 10-20 checkpoints.

Vad gör då undertecknad nyfiket? Jo, skriver ihop några frågor och mejlar till personer i de sex projekten. Mejlet gick ut kvällen den 1 mars, med det uttalade målet att publicera i månadsskiftet mars/april. Jag är medveten om att några av projekten fortfarande är tidigt i sitt arbete, men ville ändå få en lägesbild. Några svar kom också in under första halvan av mars, och en del frågetecken som fanns då kan ju ha rätats ut till nu.

(Frågorna om cykelcheckpoints kom sig av att Kristianstad och Hässleholm förra året valde två väldigt olika sätt, och formulerades i mejlet som följer: ”Lägger ni cykelcheckpoints någorlunda koncentrerat så att det går att ta alla i ett svep (som i Hässleholm 2020) eller utspridda över hela området så att det snarare blir många rundor med få kontroller varje gång (som Kristianstad 2020)?”)

Här följer de svar som kommit in. Vi tar dem helt enkelt i den ordning de startar.

– – – – – – – – – –

Kristianstad, fjärde året
(Johan Modig, projektledare HittaUt Kristianstad)

Säsongen: 17 april-7 november
Arrangör: Pan-Kristianstad

Hur många checkpoints släpper ni den 17 april?
– Inte klart i dagsläget. Premiärsläpp sker den 17 april och sedan sker ”ordinarie släpp” den 29-30 april (när papperskartan skickas ut).

Hur många extrasläpp har ni planerat för säsongen?
– Det lutar åt tre extrasläpp med 15-20 checkpoints per släpp.

Hur placerar ni era cykelcheckpoints?
– Vi kommer köra vidare på upplägget med flera olika rundor, väl utspridda i hela vår stora kommun. Rundorna kommer dock bli kortare i år, 25-50 kilometer.

Hur ser er fördelning av checkpoints ut när det gäller tätort/terräng?
– Uppskattningsvis 20-25 procent i tätort, resten i terräng.

Hur skulle du beskriva terrängen som besökarna kommer att mötas av? 
– Kristianstads kommun erbjuder en unik variation av terrängtyper. Oerhört stor skillnad mellan kust- och inland, men också mellan söder och norr. I mitten ligger Vattenriket som bjuder på ytterligare en terrängtyp. Hoppar över att beskriva dessa terrängtyper – de bör upplevas på plats! 

Kommer kartorna finnas för nedladdning som pdf på hemsidan, eller är man hänvisad till papperskarta eller app? 
– Månadssläpp och försläpp kommer kunna laddas ned som pdf via hemsidan.

Har ni satt ett mål om antal deltagare, och i så fall, vilket är det målet?
– Vi tror och hoppas att intresset fortsätter öka. 50 procent ökning tror vi inte är en omöjlighet, även om intresset exploderade under 2020. (Kristianstad hade förra året 4 947 deltagare)

– – – – – – – – – –

Hässleholm, andra året
(Anders Nilsson och Carina Aronsson, deltagarsupporten HittaUt Hässleholm)

Säsongen: 22 april-31 oktober
Arrangör: Hässleholms OK

Hur många checkpoints släpper ni den 22 april?
– Det blir cirka 115 stycken.

Hur många extrasläpp har ni planerat för säsongen?
– Vi planerar med fyra extrasläpp. De kommer att ske jämnt utspritt under säsongen. Datum för de olika släppen kommer att meddelas i god tid i våra sociala medier. Det kommer att sättas ut 15-25 checkpoints per släpp.

Hur placerar ni era cykelcheckpoints?
– Tanken är att vi kommer att lägga dem någorlunda koncentrerat.

Hur ser er fördelning av checkpoints ut när det gäller tätort/terräng?
– Det blir som förra året, det vill säga en blandning av tätort och terräng. Jag skulle tro att fördelningen blir ganska jämn.

Hur skulle du beskriva terrängen som besökarna kommer att mötas av? 
– Den är omväxlande. Det finns både lättillgänglig terräng för deltagare som föredrar det, samt lite mer utmanande terräng för den som gillar det.

Kommer kartorna finnas för nedladdning som pdf på hemsidan, eller är man hänvisad till papperskarta eller app? 
– Huvudsläppet kommer att delas ut som papperskarta och distribueras via Norra Skåne till Hässleholm och Osby kommun. Det blir som förra året, det vill säga kartor för extrasläpp kommer att finnas som pdf. Alla kartor finns även i appen.

Har ni satt ett mål om antal deltagare, och i så fall, vilket är det målet?
– I fjol hade vi 2 560 enskilda deltagare. Målet är i alla fall att kunna öka antalet i år.

– – – – – – – – – –

Östra Göinge, första året
(Jon Moberg, projektledare HittaUt Östra Göinge)

Säsongen: 1 maj-30 september
Arrangör: FK Göingarna

Hur många checkpoints släpper ni den 1 maj?
– Vi kommer att släppa 100 stycken totalt, men eventuellt blir det bara 60 på premiärdagen. Det är inte spikat än. (Obs, svaren inskickade 14 mars)

Hur många extrasläpp har ni planerat för säsongen?
– Se förra frågan. Om det blir extrasläpp så blir det troligen till midsommar.

Hur placerar ni era cykelcheckpoints?
– Det är inte färdigplanerat. Eventuellt blir det två rundor. En längs gång-/cykelvägen genom kommunen och en kulturrunda med olika historiskt intressanta kulturella platser.

Hur ser er fördelning av checkpoints ut när det gäller tätort/terräng?
–10 procent tätort, 90 procent terräng.

Hur skulle du beskriva terrängen som besökarna kommer att mötas av?
– Vissa av våra kartor och terrängen där kan vara tuff orientering. Bland annat så arrangerade vi 10Mila (en av världens största orienteringsstafetter) på delar av en av kartorna. Man kan räkna med riktig orienteringsterräng men givetvis finns lättare delar så alla kommer säkert att hitta de flesta kontrollerna.

Kommer kartorna finnas för nedladdning som pdf på hemsidan, eller är man hänvisad till papperskarta eller app? 
– De kommer troligtvis finnas som pdf.

Har ni satt ett mål om antal deltagare, och i så fall, vilket är det målet?
– Nej.

– – – – – – – – – –

Eslöv, första året
(Emma Lindberg, sitter i projektledningen för HittaUt Eslöv)

Säsongen: 3 maj-14 november
Arrangör: Eslövs FK i samarbete med de lokala hembygdsföreningarna

Hur många checkpoints släpper ni den 3 maj?
– 67 stycken som är med på den tryckta kartan, och cirka 15 cykelcheckpoints.

Hur många extrasläpp har ni planerat för säsongen?
– Vi planerar minst två med cirka 10 kontroller på varje.

Hur placerar ni era cykelcheckpoints?
– Vi tänker att vi lägger ut dem lite i en kombination av ovanstående (en kombination av Kristianstads och Hässleholms upplägg, reds anm). Några som ligger ganska nära och blir lämpliga att ta tillsammans på en runda och några andra som mer passar att ta bara några få.

Hur ser er fördelning av checkpoints ut när det gäller tätort/terräng?
– I princip alla checkpoints i premiärsläppet är i tätorter. Sedan kommer något extrasläpp vara i terräng.

Hur skulle du beskriva terrängen som besökarna kommer att mötas av?
– Terrängen är typisk småstad med grönområden, höghus och villakvarter. Deltagarna får se flera av kommunens sevärdheter och delar av stadens kännetecken. I byarna är det typisk lantortsidyll som råder med odlade marker runt omkring och upplevelser av samhällena och hur de är uppbyggda. 

Kommer kartorna finnas för nedladdning som pdf på hemsidan, eller är man hänvisad till papperskarta eller app?
– Ja, kartorna kommer att finnas nedladdningsbara.

Har ni satt ett mål om antal deltagare, och i så fall, vilket är det målet?
– Nej vi har inte satt upp något mål. Detta är vårt första år och det är svårt att uppskatta och svårt att säga hur mycket restriktionerna i samhället på grund av pandemin påverkar. 

– – – – – – – – – –

Malmö, första året
(Återkommer med svar runt premiären)

Säsongen: 17 maj-31 oktober
Arrangör: Malmö stad och Malmö OK

– – – – – – – – – –

Skåne, första året
(Robert Lood, projektledare för HittaUt Skåne)

Säsongen: 5 juni-7 november (preliminärt)
Arrangör: Skånes Orienteringsförbund i samarbete med Skånes orienteringsklubbar, Skånes Hembygdsförbund, Naturskyddsföreningen Skåne, HittaUt Kristianstad, HittaUt Hässleholm, Region Skåne, samt Länsstyrelsen Skåne.

Hur många checkpoints släpper ni den 5 juni?
– Vi kommer släppa cirka 200 checkpoints inom en fyraveckorsperiod från premiären.

Hur många extrasläpp har ni planerat för säsongen?
– Vi är fortfarande på planeringsstadiet, men vi räknar med att nå cirka 500 checkpoints innan säsongens slut.

Hur placerar ni era cykelcheckpoints?
– Eftersom vi arbetar med en hel region så kommer våra cykelcheckpoints få en mer utspridd karaktär.

Hur ser ser fördelning av checkpoints ut när det gäller tätort/terräng?
– Vi kommer ha en ganska god fördelning mellan tätort och terräng.

Hur skulle du beskriva terrängen som besökarna kommer att mötas av?
– Skåne har ett vackert och varierande landskap. Deltagarna kommer möta allt från öppna böljande landskap till tät kuperad bokskog.

Kommer kartorna finnas för nedladdning som pdf på hemsidan, eller är man hänvisad till papperskarta eller app?
– Vi kommer främst att finnas tillgängliga digitalt, men ambitionen är att de flesta kartor ska gå att få tag i som pdf från hemsidan.

Har ni satt ett mål om antal deltagare, och i så fall, vilket är det målet?
– Vi har som mål att nå 20 000 deltagare innan säsongen stänger för i år.

Nedräkning: Martin Johnsson

Martin Johnsson. Foto: Privat

Är det inte lite tråkigt när ens mest lästa inlägg på bloggen är ett aprilskämt? Nåväl, får väl se om man kan nå de höjderna igen med ett riktigt inlägg. Om inte annat så kommer det ju ett nytt 1 april nästa år. Även om jag har hört rykten om att det filas på ett förslag kring att slopa 1 april, och istället låta månaden gå från 2 till 31. Nu kan det visserligen vara jag själv som spridit ut det ryktet, men det kan ju ändå ligga något i det. Eller?

Säsongen är igång, men inte jag. Så varför inte slänga ut ytterligare en förhandsartikel? Även om det är med en person som redan startat… Jaja, här har ni Martin Johnsson!

Fakta:
Namn: Martin Johnsson
Ålder: 62
Bor: Stråvalla i Norra Varberg
Familj: Fru, hund, katt och två utflyttade barn
Hemma-HittaUt: Blir Varberg, men jag "kan" Göteborg bättre.
Första HittaUt-säsong: Kanske 10-12 år sedan.
Tagna checkpoints 2020: Cirka 250, inklusive några utanför HittaUt.
Stråvalla. Karta: Openstreetmap

Hur kom du in på HittaUt?

Jag fick Göteborgskartan i brevlådan för ett antal år sedan.

Har du något som du tror utmärker ditt letande?

Överdriven optimism och alltid lite för länge utan vätska. Men på ett annat plan, att tävla med mig själv och bättre på min hälsa.

Har du dragit några lärdomar av tidigare checkpointletande?

Det är alltid 20 procent längre än jag bedömde… En reflektion jag själv gjort med åren är att det är kul att vara i topp på en lista, men det viktigaste är att vinna över sig själv och att ha kul. Som välbyggd man på över 100 kilo med många små defekter på kroppen, så är varje kontroll i lagom tempo en möjlig förlängning av livet. Och att komma ut och se nya delar av städer man trodde man visste allt om är helt fantastiskt. När jag som 15-åring tävlade i GOK kändes det som om alla kontroller var placerade på andra sidan våtmarken (och våtmarker finns det gott om i Östra Göteborgstrakten), så intresset falnade. Hittaut har gett gnistan tillbaka.

Vilket är ditt bästa HittaUt-minne?

Att stå vid Subbe fyr i Varberg och titta ut över ett rasande hav.

… och ditt värsta?

När jag la glasögonen på bilen för att torka ansiktet och sedan hör när jag kör över dem. I skogen är det sällan några dåliga minnen. Någon gång när jag noterat (eller inte kan läsa mina egna…) fel bokstav och får älga ut igen, då kanske inte leendet når lika högt. Och ett rejält regn är aldrig kul, men det skall mycket till för att avbryta.

Var och när börjar säsongen för dig?

28/3 i Varberg.

Vilka projekt planerar du att besöka?

De flesta på västkusten och, om det vill det sig väl, något i Skåne.

Har du något checkpointmål för i år?

500. Dubbla från i fjol.

Snabbfrågor:

cykla – till fots
Min artros och vikt gör att jag parkerar och tar fem, sex kontroller åt gången, dricker och kör och parkerar någon annanstans.

app – papperskarta
Men är kartnörd så jag ser alltid till att ha minst en papperskarta kvar.

vinna – delta
Vinna över mig själv.

leta checkpoints ensam – leta tillsammans med andra
Ensam, men någon gång lurar jag med någon familjemedlem.

planera – improvisera
Planera, men sällan leva upp till planeringen.

terrängbebyggelse
Båda lika kul!

Ny lag gör att plockade HittaUt-koder blir värdelösa

Inga utlottade vinster, eller en dyr extrautgift för HittaUt-projekten. Och i vilket fall lär alla registrerade koder hittills i år vara förgäves. Allt efter ett regeringsbeslut kring lotterier under onsdagen.

Några av er kanske läste Daniel Pedersens facebookinlägg om hur vissa HittaUt-projekt valt att få fram sina koder till stolparna via kryptering, vilket i sin tur gjort att den som plockat några av ett projekts kontroller haft god chans att med lite matematiska kunskaper räkna fram vilka övriga koder är. Jag vet inte om regeringens utredare har varit inne och läst samma inlägg, men från och med halvårsskiftet väntas en rejäl skärpning av kraven på verklig prestation när tävlingar eller evenemang erbjuder utlottning av priser. Man vill helt enkelt att det görs betydligt svårare att räkna ut, eller gissa sig fram till, vilka rätt koder är.

Tre bokstäver räcker inte

Om de nya kraven röstas igenom måste varje kod som kan leda till ett vinstvärde på minst en hundradels prisbasbelopp (vilket 2021 ligger på 48 600 kronor, det vill säga ett vinstvärde på 486 kronor) måste ha en slumpfaktor på minst 1 på 25 000. De projekt som i dagsläget bara har en bokstav har 1 på 29, och de med två bokstäver har 1 på 841. Inte ens tre bokstäver räcker, eftersom det ger 1 på 24 389!

Antingen måste alltså koderna innehålla fyra bokstäver, eller får man blanda in versaler och gemener, eller andra specialtecken. Två bokstäver (som kan vara antingen versala eller gemena) plus en siffra skulle funka, även om man får plocka bort en del tecken som kan förväxlas med varandra (som 1, I och l).

Så antingen får man stryka alla större vinster ur spelet för att det ska fortsätta räknas, eller så får klubbarna bege sig ut med en massa siffror och bokstäver för att märka om redan utsatta stolpar. Och i det fallet kan vi ju vinka adjö till alla de 20 000 registreringar som hade gjorts till och med onsdagen. Alla projekt som skulle inletts nu under skärtorsdagen lär ju också få en trög start om alla väntar på att stolparna måste märkas om. Själv hade jag tänkt leta under fem dagar i rad med start på lördag, men får väl roa mig med att skrapa färg från huset istället. En syssla som nog kan konkurrera i tråkighet med att se på när målarfärg torkar.

Utslagsfråga med 25 000 alternativ

Är inte bara HittaUt som drabbas av detta. Såg att det fanns några olika förslag för olika utlottningsevenemang. Som att löpare i motionslopp kan tvingas fota sig själva vid varje kilometermärke och visa upp detta vid målgång för att bevisa att de verkligen ska få delta i prisutlottningen. Och i vanliga tipsrundor krävs från och med 1 juli att en utslagsfråga har samma slumpfaktor som koderna som nämndes ovan. Alltså att det ska vara 1 på 25 000 att gissa rätt. Lär bli många ”gissa hur många riskorn i burken”. Dessutom lär det då behöva finnas minst 49 999 riskorn, eftersom det måste finnas 25 000 möjliga rätta gissningar. Och gissningarna på 1 till 24 999 är ju logiskt sett inte möjliga eftersom det inte kan vara så ”få” (såvida man inte skriver ”i burken finns mellan 1 och 25 000 riskorn, gissa hur många det är”. Då kanske man kan ta sig runt det, men risken är väl att en sådan företeelse skulle överklagas upp till förvaltningsrätten).

Vad tycker ni om det här lagförslaget? Visst känns det som ett enda stort skämt? Ni kan läsa förslaget här.

Hur långt är rimligt att köra?

Eftersom jag har barnen fram till på fredag var det aldrig aktuellt att finnas med under HittaUt-premiären nu i helgen. Annars hade det funnits en klar möjlighet att jag hade begett mig till Varberg under söndagen för att spräcka nollan. Med anledning av det kände jag att jag måste ställa frågan till mig själv: hur långt tycker jag att det är rimligt att köra för att jaga kontroller?

I fjol hade jag ju bara Hässleholm och Kristianstad i närområdet, och hade därutöver ett nyköpt hus av äldre, renoveringskrävande, modell som behövde bli klart för inflyttning mellan tillträdet i juni och inflyttningen i oktober. Således försvann flera fina HittaUt-månader till målande, skåpslipande, heltäckningsmattuppslitande, golvläggande etcetera etcetera. Tog mig tid till släppen i närområdet, men nöjde mig med det. Först efter att jag hade flyttat in och tempot kunde dras ner åkte jag under de absolut sista skälvande dagarna av säsongen till Karlshamn och tog så många checkpoints jag hann med från lunchtid till en timme efter att det mörknat.

I år ska huset målas utvändigt. Efter att det först skrapats färdigt – vilket jag snart är halvvägs in på. Alltså kommer jag rent krasst vara tvungen att lägga ledig tid på skrapande och målande, trots att det finns checkpoints att plocka i (det relativa) närområdet, också i år. Ska dock försöka kombinera jobb med huset och HittaUt bättre i år när husprojekten är färre och mindre akuta.

Tänkte att jag för skojs skulle skulle kolla hur långt det var till Varberg. Enligt google maps är det en nätt körning på två timmar. Som jag ser det är det ändå ett rimligt avstånd jag kan tänka mig för en dagstur för att leta kontroller. Men då vill det sig att jag kör rätt tidigt på dagen, planerar för en heldag och för att sedan ha ork att åter köra hem. Det är således inget jag gör mer än en dag i rad. Alltså försöker jag därmed också sätta en gräns för vilka resor som måste bli övernattningsprojekt, och därmed får planeras in till sommaren eller lediga dagar.

Samtidigt ska jag verkligen försöka förlägga alla Hässleholmscheckpoints (eller så många som möjligt) till dagar då jag jobbar eller har barnen, för att kunna lägga de lediga dagarna på turer längre bort. Men får se hur det går med det, är ju ändå väldigt sugen på att få plockat kontrollerna hemmavid tidigt.

En annan faktor att försöka ta med i beräkningen är när olika projekt har sina dagspecifika kontroller. Om jag ska kunna ta alla checkpoints i ett projekt gäller det ju att jag verkligen är där en av dessa dagar. Får se hur mycket energi jag ska lägga på att få till just detta.

Det intressanta när jag tittade på kartan var att jag överskattat avståndet till Växjö. Småland är visserligen skog skog skog så långt ögat når, men det är ändå bara 1h30min körning dit. Alltså till och med kortare än Karlskrona (1h40min) som jag ansett som fullt rimligt avstånd att köra till.

Så, här kommer min lista av möjliga dagsutflyktsmål (och de som är på lite längre avstånd) sorterat på avstånd hemifrån:

Hässleholm, 0 h 0 min (22 april-31 oktober)
Östra Göinge, 0 h 25 min (1 maj-30 september)
Kristianstad, 0 h 29 min (17 april-7 november)
Eslöv, 0 h 50 min (1 maj-14 november)
Karlshamn, 1 h 3 min (1 april-7 november)
Malmö, 1 h 8 min (17 maj-31 oktober)
Skåne (både sydkusten och nordvästkusten), 1 h 20 min (5 juni-7 november)
Ronneby, 1 h 20 min (3 april-31 oktober)
Växjö, 1 h 28 min (13 maj-17 oktober)
Karlskrona, 1 h 42 min (1 april-31 oktober)
Varberg, 2 h 2 min (28 mars-30 november)

Jönköping, 2 h 20 min (21 maj-10 september)
Nybro, 2 h 24 min (3 maj-31 oktober)
Mark, 2 h 31 min (1 maj-31 oktober)
Lindome/Kållered, 2 h 31 min (8 maj-31 oktober)
Eksjö, 2 h 38 min (24 april-1 oktober)
Kalmar, 2 h 38 min (5 maj-31 oktober)
Göteborg, 2 h 45 min (27 mars-31 december)
Partille, 2 h 50 min (17 april-29 september)
Borås, 2 h 52 min (27 mars-7 november)
Oskarshamn 2 h 54 min (1 maj-3 oktober)
Kungälv, 2 h 58 min (1 april-30 september)
Ale, 2h 59 min (27 april-30 september)
Alingsås, 3 h 17 min, (1 april-31 oktober)
Vårgårda, 3 h 29 min (1 april-26 september)
Västervik, 3 h 40 min (19 april-3 oktober)
Uddevalla, 3 h 41min (27 mars-10 oktober)
Trollhättan, 3 h 35 min (9 april-15 oktober)

Eftersom Västragötalandsregionen är rena himmelriket för en hittautare känns det verkligen som att jag ska försöka ta en av mina semesterveckor, ta bilen upp med tält och cykel i bagaget, och se hur mycket en sådan vecka kan ge.